ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Els millors organistes es troben a Montserrat

1/6/2019 |

 

La música bar­roca d’Anto­nio Vivaldi inter­pre­tada pel jove orga­nista i antic escolà de Mont­ser­rat Joan Seguí, acom­pa­nyat de l’Orques­tra de cam­bra d’Andorra, sota la direcció del mes­tre Gerard Claret, obrirà, el dis­sabte 22 de juny, el IX Fes­ti­val Inter­na­ci­o­nal Orgue de Mont­ser­rat. Abat Cassià M. Just, in memo­riam (FIOM 2019), un dels fes­ti­vals d’orgue més reco­ne­guts d’Europa.

El 20 de juliol, dins el capítol de grans solis­tes euro­peus, el jove i reco­ne­gut orga­nista Tho­mas Ospi­tal, titu­lar del gran orgue de l’església de Saint Eus­tache de París, inter­pre­tarà obres del gran reper­tori romàntic.

El ter­cer con­cert, el 10 d’agost, aple­garà un jove direc­tor, el també antic escolà de Mont­ser­rat Marc Díaz, i el jove cor Cere­rols, que apro­fun­dirà la música ceci­li­ana de casa nos­tra, amb un home­natge al monjo i com­po­si­tor P. Anselm Fer­rer (1882-1969) en el cin­quan­te­nari de la seva mort. L’orgue estarà a mans d’un altre antic escolà, Arnau Fer­rer.

I el dar­rer con­cert, que serà el 24 d’agost, ens per­metrà d’escol­tar la reco­ne­guda orga­nista eslo­vaca Monica Mel­cova amb un con­cert de for­mat inèdit en el nos­tre FIOM: obres per a orgue i trompa. L’intèrpret de trompa serà el mes­tre Juan Manuel Gómez. 

M.R
El Punt/Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet