ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Descobreix un Bach atípic amb Bachcelona i el diari ARA

2/6/2019 |

 

El festival se celebrarà en diferents espais de Barcelona del 16 al 21 de juliol, però per anar obrint boca proposa fer un tast aquest dijous, 6 de juny, al CCCB en col·laboració amb l’ARA

Al festival Bachcelona, que des del 2013 proposa conèixer el geni barroc des de múltiples perspectives, li agrada jugar. No programa Bach i només Bach, sinó que intenta generar noves lectures i noves interpretacions. El festival se celebrarà en diferents espais de Barcelona del 16 al 21 de juliol, però per anar obrint boca proposa fer un tast aquest dijous, 6 de juny, al CCCB en col·laboració amb l’ARA. Els subscriptors del diari podran tenir un 50% de descompte en les entrades d’ Ara va de Bach. Per aconseguir-les a meitat de preu només s’ha d’entrar a l’Espai del Subscriptor.

En aquest concert tocaran alguns dels convidats del festival, però no oferiran tot el que es podrà escoltar al juliol. Un dels músics que hi actuaran és el pianista Carles Marigó, que oferirà una prèvia del que es podrà seguir a la Filmoteca, on acompanyarà amb el piano els films del cineasta aragonès Segundo de Chomón, un dels grans pioners del cinema mut que va treballar a les principals capitals europees. El seus films són plens de fantasia i Marigó no es limitarà a interpretar Bach, sinó que s’inspirarà en el músic barroc per crear la seva pròpia banda sonora.

Dos dels altres músics que actuaran al CCCB seran Francesc Bartlett i Jordi Rallo, que interpretaran les seves rítmiques suites per a violoncel. Qui els vulgui tornar a veure ho podrà fer del 13 al 15 de juliol al vestíbul de la parada de metro de Diagonal. És el que el festival ha anomenat Bach underground.

L’obra de Bach és inabastable i també ho són totes les interpretacions que se n’han fet al llarg de tres segles. N’hi ha de molt singulars, com la que oferirà Sambach. Es tracta d’una banda creada expressament per al festival. Al CCCB se’n farà un aperitiu amb alguns dels seus membres: Clara Fiol (veu i efectes), Francesc Guzmán (violí i creació musical) i Pol Onyate (direcció artística, piano, teclats i creació musical). Onyate ha viscut molts anys al Brasil i és un expert en la música i la cultura d’aquest país sud-americà. En el concert, les notes del músic alemany ballaran amb la samba brasilera. Al concert que es farà durant el festival, al Luz de Gas, tocaran també el flautista Xavi Lozano (conegut per la seva destresa construint instruments amb objectes quotidians) i s’hi afegirà percussió.

Duel entre Bach i Händel
Quan arribi el festival la tercera setmana de juliol hi haurà una programació també força singular. Entre altres coses, un duel entre Bach i Händel, un recital al Palau Güell (amb orgue, soprano i trompeta), un concert experimental dirigit per Bernat Vivancos i un altre de l’acordionista escocès Ryan Corbett. Un altre concert força especial serà el del 20 de juliol amb la clavecinista Inés Moreno Uncilla: Variacions per a l’insomni és una genealogia de les Variacions Goldberg. Hi haurà dues obres anteriors al fil de les quals va estirar Bach : A ground in gamut, de Purcell, i la Chaccone suite HWV 442, de Händel . Al concert no hi haurà cadires sinó gandules. 


Ara

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet