ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

“Em toca!”, el projecte social que acosta la música a nens de Barcelona, Madrid i Sevilla

3/6/2019 |

 

La Fundació Jesús Serra, del Grup Catalana Occidente, i el Concurs Internacional Maria Canals lliuraran, durant els dies 3, 4, 5 i 7 de juny, els diplomes del projecte social "Em Toca!" que un any més s'ha desenvolupat als barris de La Verneda i Ciutat Meridiana (Barcelona), Usera (Madrid) i Macarena (Sevilla). Aquesta iniciativa té com a objectiu promoure la pràctica musical entre nens i nenes d'entorns amb elevats percentatges de població en situació de vulnerabilitat social.

Amb el projecte Em Toca!, la Fundació Jesús Serra i el Concurs Internacional Maria Canals bequen a un nen o nena de cadascuna de les classes de 1r de Primària dels col·legis participants. Els alumnes que passen a formar part de la iniciativa passen a rebre una classe setmanal de piano a les seves pròpies escoles. La iniciativa es posa en marxa al principi del curs escolar, moment en el qual es col·loca un piano de cua a llocs transitats dels districtes esmentats, promovent que les escoles públiques s'acostin amb les seves classes de primer curs de Primària per conèixer, escoltar i sobretot tocar aquest instrument desmitificant així la seva consideració d'elitista. Entre els alumnes de 1r de Primària dels centres interessats se selecciona, de forma coordinada amb les escoles, a un de cada classe i col·legi perquè pugui rebre classes de piano durant tot el curs. Quan l'any escolar finalitza, es torna a col·locar un piano de cua al carrer perquè els nens becats puguin tocar les obres que han après, mostrant la seva evolució davant dels companys i veïns.

La col·laboració entre la Fundació Jesús Serra i el Concurs Internacional de Música Maria Canals permet proporcionar els instruments per a les classes, així com els professors encarregats de les sessions divulgatives i de les classes als estudiants de piano.

Aquest programa va iniciar el seu projecte pilot als barris de La Verneda-la Pau i de Ciutat Meridiana el 2015, becant llavors 18 nens i nenes. Després de quatre anys, aquesta xifra ha anat creixent de manera destacada, arribant als 104 estudiants que han rebut classes de piano durante el curs escolar 2018-19. De les 12 escoles que van participar en el projecte pilot s'ha passat a comptar amb 21 centres. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet