ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La Simfònica de Viena tanca la temporada d'Ibercàmera

5/6/2019 |

 

Al llarg de la història, nombrosos esdeveniments han demostrat que Àustria sempre ha jugat un paper molt important en la història de la música clàssica; el país ha estat terra natal de grans figures de la història musical com Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart o Franz Schubert. La ciutat de Viena és coneguda com “la ciutat mundial de la música”, una gran seu musical a Europa.

L’any 1900 es fundà l’Orquestra Simfònica de Viena amb l’objectiu organitzar concerts orquestrals assequibles per a un públic general i per a satisfer la demanda d’estrenes mundials d’obres d’aquell moment. Avui, amb més de 120 anys d’història, la formació ha esdevingut un emblema de la tradició simfònica i de la vida cultural de la ciutat. 

El virtuós violinista grec, Leonidas Kavakos dirigirà l’orquestra vienesa en el marc d’una gira exclusiva promoguda per GrupCamera.

El concert de cloenda de la 35a Temporada es basarà en un programa totalment Romàntic; en primer lloc, ens oferiran el Concert per a violí, en mi menor, op. 64 de Mendelssohn, la darrera gran obra orquestral del compositor que ha esdevingut imprescindible en el repertori per a violí; aquest serà interpretat i dirigit per Leonidas Kavakos.

A la segona part, podrem gaudir de la Simfonia núm. 1 de Brahms; la llarga gestació d’aquesta obra va ser degut al caràcter perfeccionista del compositor. La perseverança de Brahms, finalment, va tenir recompensa i l'èxit de la simfonia va ser enorme.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet