ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La Fundació Josep Irla premia Marta Casals

13/6/2019 |

 

La Fundació Josep Irla ha fet públic els noms dels guanyadors del Memorial Francesc Macià i Lluís Companys d’enguany. Marta Casals i Ole Thorson rebran el guardó per el seu compromís social i cultural el proper el proper 20 de juny durant la Nit Irla, que se celebrarà al CCCB.

El Memorial Francesc Macià, que distingeix persones i entitats que hagin destacat per la seva acció en favor de la llengua, la cultura o la nació catalanes, premia enguany a Marta Casals, en la modalitat individual. En primer lloc, es premia la seva tasca d’ambaixadora cultural: compta amb un llarg historial en el món de la música i les arts: ha dirigit conservatoris, ha format part de consells nacionals d’art, ha impulsat festivals i masterclasses i ha rebut medalles i premis importants.

A banda de las seva tasca de promoció de la cultura, Casals ha dedicat els darrers anys a la preservació de la memòria del violoncel·lista Pau Casals continuant el seu projecte humanístic. És la creadora de la Fundació Pau Casals que, com remarcava fa un temps, “no es tracta d’un museu a la glòria de ningú… és un lloc d’inspiració”. L’objectiu d’aquesta entitat, doncs, sempre ha estat la preservació de l’esperit i llegat ideològic del violoncel·lista, la seva lluita per la justícia i la pau.

El Memorial Francesc Macià també ha premiat a The All Party Parliamentary Group on Catalonia, del parlament de Westminster, per la defensa del dret a l’autodeterminació de Catalunya, la promoció del diàleg democràtic i la solidaritat amb els presos polítics i exiliats.

El Memorial Lluís Companys, que enguany vol reconèixer la tasca de persones i entitats que treballen per fer front als reptes ambientals del planeta i la humanitat, s’atorga a Ole Thorson pel seu activisme per la mobilitat sostenible i segura, el dret dels vianants i la promoció del transport públic. Com a professional de la mobilitat, Thorson està al capdavant d’Intra Consultors de Mobilitat i ha intervingut en la planificació del trànsit en moltes ciutats de Catalunya, Espanya, Europa i Sud-amèrica. Per altra banda, com a activista de la mobilitat sostenible, presideix l’Associació de Prevenció d’Accidents de Trànsit P(A)T i durant molts anys també ha sigut president de la Federació Internacional de Vianants. L’oganització SOS Costa Brava també serà guardonada per la seva tasca en la defensa dels paratges naturals de la Costa Brava amenaçats per la pressió urbanística.

El lliurament dels guardons tindrà lloc durant la Nit Irla 2019, el proper dijous 20 de juny a les 19 hores, a l’auditori del CCCB (carrer Montalegre 5, Barcelona). La cloenda de l’acte anirà a càrrec de Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya. Us hi podeu inscriure aquí.  


Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet