ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Estrena de la cantata infantil ‘Gaia, una cantata interestel·lar', del projecte social Clavé XXI

15/6/2019 |

 

Aquest diumenge, 16 de juny, al Palau de la Música Catalana (Sala de Concerts, 12 i 18 h) tindrà lloc el Concert de Fi de Curs de Clavé XXI, el projecte social i educatiu de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana. Clavé XXI compta amb 83 formacions corals i un total de 1.900 cantaires, infants i joves d’entitats socials i nens i nenes d’escoles de primària, majoritàriament del Districte de Ciutat Vella, d’altres barris de la ciutat i també d’altres poblacions de Catalunya, com Sabadell, Mataró, Manlleu i Banyoles. El concert s’oferirà a la sala modernista en dues sessions i en serà el públic els seus familiars. Com cada any, a més dels cors del projecte Clavé XXI, també hi participaran els cors Petits i Mitjans de l’Escola Coral de l’Orfeó Català.

El concert culmina la feina feta durant el curs i obre el Palau de la Música als veïns del barri. Enguany s’hi interpretarà l’obra infantil Gaia, una cantata interestel·lar, totalment original i inèdita, que s’ha encarregat al director i compositor Xavier Pastrana, amb lletra i dramatúrgia d’Ariadna Pastor. De caràcter ecologista, està formada per dotze cançons, reunides en quatre escenes, més una cançó final que cantaran conjuntament tots els cors. Esteve Nabona, director artístic i pedagògic de Clavé XXI, ha supervisat la composició per garantir que la proposta musical s’adequava als nivells i les possibilitats musicals de les diverses franges d’edat dels cantaires de Clavé XXI.

Per saber tots els detalls de Gaia, una cantata interestel·lar, explicats pels seus creadors, podeu llegir en aquest enllaç un extens article publicat al Blog de Palau Digital. Podeu consultar aquí el programa del concert.

La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana impulsa el projecte Clavé XXI, una iniciativa social i educativa que a partir de la pràctica coral té com a objectiu fomentar la inclusió social d’infants i joves. El projecte, que rep el patrocini de l’Obra Social “la Caixa” i la col·laboració de la Fundació Caixa d’Enginyers vinculada al Cor Juvenil Clavé XXI, va néixer el 2011 des del convenciment del gran poder de transformació personal i social de la pràctica coral i amb la voluntat d’estendre l’acció de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana al seu entorn. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet