ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Maria Canals celebra el Dia de la Música a Vilanova i la Geltrú, Terrassa i Rubí

18/6/2019 |

 

El proper dia 21 de juny, el Maria Canals Barcelona celebra el Dia de la Música a diverses poblacions del territori català. ‘El Maria Canals Porta Cua’ itinera per Vilanova i la Geltrú, Rubí i Terrassa amb pianos a l’abast de tothom, que comptaran amb actuacions, concerts i espais dinamitzats per tal que la ciutadania pugui acostar-se al piano de cua.

El ‘Maria Canals Porta Cua a Terrassa’ s’iniciarà a les 9.30h del matí i s’allargarà fins les 19h. El piano de cua estarà al Carrer Raval de Montserrat, al costat de l’ajuntament. A les 18.30h, Jorge Nava, semifinalista del 65è Concurs Internacional Maria Canals, oferirà un concert compost pel Preludi i fuga, núm. 14, Llibre I de Johann Sebastian Bach, “Quejas, o la maja y el ruiseñor” de Goyescas d’Enric Granados i la Sonata núm. 6, op. 82 de Sergei Prokófiev.

A Vilanova i la Geltrú, l’acció es realitzarà entre les 12.15h i les 21.00h a la Plaça dels cotxes. Després d’un dia ple d’activitats per a tothom, tot finalitzarà amb un concert d’Álvaro Mur a les 19h en què s’interpretarà el Preludi, coral i fuga de César Franck, Ondine, de Maurice Ravel i la Fantasia Baetica de Manuel de Falla. Finalment, “El Maria Canals Porta Cua a Rubí” se celebra per primera vegada. La festa del piano tindrà lloc entre les 10.30h i les 20.30h a la Plaça Catalunya.

‘El Maria Canals Porta Cua’ és la iniciativa més exitosa de l’OFF Concurs, per la visibilitat que suposa durant el període del certamen, però també durant la resta de l’any. Consisteix a posar pianos de cua a disposició de qualsevol persona que els vulgui tocar en diversos espais públics i accessibles de Barcelona, Catalunya i Espanya, en un ambient agradable i festiu. Només els darrers 4 anys, l’associació ha col·locat 400 pianos de cua en espais públics, amb una evolució clarament a l’alça (63 pianos el 61 Concurs, 95 pianos el 62 Concurs, 102 pianos el 63 Concurs i 140 pianos la darrera edició).

Els pianos estan a disposició de qualsevol persona que els vulgui tocar, en sàpiga o no, sigui quina sigui la seva edat, nivell o estil musical. En els pianos puntualment s’hi organitzen activitats protagonitzades per estudiants de música, professionals i artistes pluridisciplinars. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet