ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Orquestra Simfònica Camera Musicae encara la temporada 2019-20 amb un salt qualitatiu

18/6/2019 |

 

L’Orquestra Simfònica Camera Musicae (OCM) ha presentat la vuitena temporada al Palau de la Música Catalana, corresponent al curs 2019-20, amb una programació que vol ser un viatge emocional a través d’un repertori des del segle XVIII fins al segle XXI. Amb una acurada selecció d’artistes de primer nivell, tant nacional com internacional, la temporada inclourà concerts, simfonies, música sacra, bandes sonores i altres obres orquestrals comptant amb la batuta de directors com Gábor Takács-Nagy, Vladimir Kulenovic, Salvador Mas i del director titular i artístic de l’OCM, Tomàs Grau, i de destacats solistes, com els pianistes Paul Lewis i Alexei Volodin, el violoncel·lista Gautier Capuçon, el violinista Liviu Prunaru i el guitarrista Pablo Sáinz Villegas. Aquesta nova temporada també commemorarà el 125è aniversari del naixement d’Eduard Toldrà, el 80è aniversari de l’estrena del Concierto de Aranjuez i, com no podia ser altrament, el 250è aniversari del naixement de Ludwig van Beethoven.

El titular de l’OCM, Tomàs Grau, serà l’encarregat de la inauguració el 27 d’octubre amb el Concert per a violí i orquestra de Mendelssohn, amb el solista Liviu Prunaru, concertino de l’Orquestra del Concertgebouw d’Amsterdam, seguit per la Simfonia Tità de Mahler. El 24 de novembre, també amb Grau al podi, Gautier Capuçon serà el violoncel solista de les Variacions rococó de Txaikovski, en un programa que es completarà amb Els planetes de Holst, amb la intervenció del Cor de Noies de l’Orfeó Català. I amb motiu de l’estrena de la darrera pel·lícula de la saga Star Wars, els dies 19 i 21 de desembre l’OCM, dirigida per Vladimir Kulenovic, interpretarà un programa basat en les millors bandes sonores del compositor nord-americà John Williams, que inclourà les músiques d’Star Wars, Harry Potter i La llista de Schindler, entre d’altres.

Ja entrat l’any 2020, el 26 de gener serà el torn de la Simfonia Pastoral de Beethoven dirigida pel mestre Gábor Takács-Nagy, precedida pel Concert per a piano i orquestra núm. 1 de Txaikovski, amb Daniel Kharitonov al teclat. El tenor Mark Padmore tornarà al Palau, el 16 de febrer, per protagonitzar la Serenata per a tenor, trompa i orquestra de Benjamin Britten, acompanyat del solista de trompa de l’OCM, Pablo Hernández; la seguirà la Cinquena Simfonia de Xostakóvitx. El 22 de març Salvador Mas dirigirà l’orquestra amb la Gran Missa en Do menor de Mozart. I el 24 d’abril l’OCM serà l’amfitriona d’Alexei Volodin per al Concert per a piano i orquestra núm. 2 de Brahms, després d’escoltar l’“Scherzo” de Lionor o la filla del marxant d’Eduard Toldrà i El Moldava d’Smetana, sota la direcció de Tomàs Grau.

Com a concerts extraordinaris i en coproducció amb el Palau de la Música, els dies 25 i 26 de maig el pianista Paul Lewis protagonitzarà la integral dels Concerts per a piano i orquestra de Beethoven. Per cloure la temporada, Carlos Miguel Prieto dirigirà el 14 de juny l’aclamat Concierto de Aranjuez, amb el guitarrista Pablo Sáinz Villegas, i la Vuitena Simfonia de Beethoven. La 2019-20 serà la vuitena temporada consecutiva en un espai emblemàtic, no només arquitectònicament sinó també musicalment, per a una formació en constant projecció en l’excel·lència artística.

Tots els concerts de la temporada 2019-20 de l’OCM al Palau de la Música Catalana tindran lloc en diumenge, a les 17.30 h, excepte els dos concerts d’Star Wars (dijous 19 i dissabte 21 de desembre de 2019)i la integral dels Concerts per a piano i orquestra de Beethoven (dilluns 25 i dimarts 26 de maig de 2020). Els preus dels concerts oscil·len entre els 18 i 56 euros, excepte els concerts d’Star Wars, que tenen un preu de 36 euros. Més informació i venda d’entrades i abonaments en aquest enllaç. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet