ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Liceu a la Fresca retransmetrà 'Tosca' en 255 localitats d'Espanya, França i Andorra

25/6/2019 |

 

La producció, amb Tatiana Serjan, Roberto Aronica i Lucio Gallo, tindrà el pròxim divendres 221 punts de visualització a Catalunya, cinc d'ells a Barcelona

Un total de 255 municipis d’Espanya, França i Andorra s’han sumat a la cinquena edició de Liceu a la Fresca, que se celebrarà el pròxim divendres i que oferirà una retransmissió a l’aire lliure de l’òpera 'Tosca' de Puccini, representada al coliseu de la Rambla, amb Tatiana Serjan, Roberto Aronica i Lucio Gallo.

El director general del Gran Teatre del Liceu, Valentí Oviedo, ha explicat aquest dimarts que es tracta de la culminació del projecte 'Liceu al territori' per "intentar acostar l’òpera a tot el territori, a l’espai al qual no arriba el metro."

Amb la col·laboració de l’Obra Social La Caixa, la sessió del dia 28 serà retransmesa per TV-3 per a Catalunya i La 2 per a la resta d’Espanya. Oviedo calcula que unes 100.000 persones podran veure la producció de 'Tosca', dirigida per Paco Azorín i sota la batuta del nord-americà John Fiore.

Els punts de visualització seran 261 –a Barcelona n’hi haurà a l’Arc de Triomf, al Casino del Poblenou, al Palau Robert, a la plaça de Salvador Seguí i al Centre Cívic Sant Martí–, dels quals 221 seran en localitats catalanes, mentre que a la resta de l’Estat n’hi haurà 28, de les quals tres seran a Madrid (a la plaça de Juan Goytisolo, al CaixaForum de Madrid i al Teatre Real).

A França els emplaçaments seran a les localitats d’Arles, Perpinyà, Pesillà de la Ribera, Prats de Molló i Sant Andreu, i d’Andorra el municipi que serà present en el projecte és Escaldes-Engordany.

Per primera vegada, el Liceu a la Fresca, tot i que tots els seus artífexs han fet broma que se celebrarà en "plena onada de calor", arribarà a totes les comarques catalanes, amb noves incorporacions de pobles com Teià i Centelles.

A la resta d’Espanya s’hi han sumat set municipis més que el 2018 i l’òpera es podrà veure en llocs tan emblemàtics com el Museu Guggenheim de Bilbao, els jardins de l’Alameda Apodaca de Cadis, el claustre del Museu Nacional del Teatre d’Almagro o el Teatre Victoria Eugenia de San Sebastián.

Hi haurà, així mateix, pantalles en els diferents CaixaForum espanyols com els de Saragossa, Sevilla, Palma de Mallorca i Tarragona.

Alhora, diversos casals catalans de tot el món s’han interessat pel projecte i oferiran la retransmissió a Caracas, Roma, La Plata i Rosario o Basilea i Lausana.

La transmissió de La 2 anirà a càrrec d’Eva Sandoval, des de la plaça de Juan Goytisolo de Madrid, acompanyada per la directora artística del Liceu, Christina Scheppelmann, i pel director d’aquesta producció, Paco Azorín, mentre que TV-3 farà un programa especial presentat per Carolina Rosich i Jofre Font, des d’Arc de Triomf.

Oviedo ha avisat que aquest any, per primera vegada, l’accés a aquest espai serà lliure i sense necessitat de reservar entrada.

D’altra banda, ha valorat molt positivament l’evolució d’aquesta iniciativa, ja que s’ha passat dels 14 municipis de la primera edició als 255 del 2019, mentre que el nombre d’espectadors ha evolucionat dels 10.000 als 100.000.

Segons el seu parer, el que ara toca "és dur a terme una tasca més qualitativa, de formació, i aconseguir que més gent s’afegeixi a l’òpera".

Scheppelmann ha apuntat que la producció que s’ofereix "és d’una obra molt popular, no gaire llarga, que pot enganxar molta gent, amb excel·lents intèrprets i un gran mestre musical." 

QUIQUE GARCIA
El Periódico de Catalunya

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet