ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Liceu a la Fresca arriba a totes les comarques

26/6/2019 |

 

En el cinquè any del pro­grama Liceu a la Fresca , que impulsa el Gran Tea­tre del Liceu amb el suport de la Fun­dació La Caixa, Tele­visió de Cata­lu­nya i des de fa tres anys La 2 de RTVE per repar­tir el senyal per als muni­ci­pis de l’Estat espa­nyol, la repre­sen­tació de Tosca es podrà veure diven­dres en pan­ta­lles de tot Cata­lu­nya. En rea­li­tat, el gros de les acci­ons ober­tes al públic (221) seran a Cata­lu­nya, També es podran veure en 25 espais de l’Estat espa­nyol, cinc de la Cata­lu­nya del Nord i a la capi­tal d’Andorra. A Bar­ce­lona, es repe­tirà l’emissió a l’Arc de Tri­omf (amb 2.000 cadi­res al car­rer) on hi haurà el senyal del Liceu amb els comen­ta­ris de Caro­lina Rosich i Jofre Font. Serà la dar­rera funció de la repo­sició de Tosca diri­gida per Paco Azorín. La funció començarà a les 20 hores al Liceu i la retrans­missió, a par­tir de les 22 hores.

El direc­tor gene­ral del Liceu, Valentí Ovi­edo, adme­tia en la pre­sen­tació del Liceu a la fresca la res­pon­sa­bi­li­tat del Liceu a l’hora de difon­dre l’òpera més enllà de l’àrea metro­po­li­tana, “allà on no arriba el metro”. Amb l’aven­tura espa­nyola i a la Cata­lu­nya Nord, fa un pont també allà on s’hi pot anar amb AVE, iro­nit­zava Elisa Duran, direc­tora gene­ral adjunta de la Fun­dació La Caixa: “A través de la cul­tura es millora la soci­e­tat”, deia­a­hir.

Un altre canal de difusió del Liceu són les con­ferències. Si fa cinc tem­po­ra­des, se n’havien fet set a tot Cata­lu­nya, enguany se n’han pro­gra­ma­des 124 (per par­lar del gènere líric en gene­ral i també de les obres del seu car­tell): Enguany, 5.200 per­so­nes han com­prat entrada al Liceu després d’aques­tes xer­ra­des, 21% més que el curs pas­sat. 

J.B.
El Punt / Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet