ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Liceu a la Fresca celebra cinc anys amb ‘Tosca'

26/6/2019 |

 

Aquest any hi participen 255 municipis: 226 de Catalunya (inclosos cinc de la Catalunya del Nord), 6 del País Valencià, 3 de les Illes Balears, 17 de la resta de l’Estat i un d’Andorra

El Liceu a la Fresca va néixer el 2015 per portar l’òpera a 121 municipis catalans i de Menorca. El públic podia seguir a través d’una pantalla el que en aquell moment es representava al Liceu: una funció de La bohème de Puccini. La cinquena edició del Liceu a la Fresca, que se celebrarà aquest divendres, 28 de juny, torna a protagonitzar-la una òpera de Puccini, Tosca, una de les més populars del repertori líric, amb producció de Paco Azorín.

Aquest any hi participen 255 municipis: 226 de Catalunya (inclosos cinc de la Catalunya del Nord), 6 del País Valencià, 3 de les Illes Balears, 17 de la resta de l’Estat i un d’Andorra. El total de poblacions implicades és inferior al del 2018, en què es va arribar a les 300. Una de les causes és la coincidència amb la constitució dels nous ajuntaments. Amb tot, la xifra actual revela que el projecte està més que consolidat i és capaç d’aplegar 100.000 espectadors. Com assegura el director general del Liceu, Valentí Oviedo, la prioritat no és tant augmentar la quantitat com millorar-ne la qualitat. “Es tracta d’un projecte aglutinador, necessari per fer accessible l’òpera”, explica Oviedo, que recorda que el Liceu a la Fresca és la part més visible del Liceu al Territori, una iniciativa engegada l’abril del 2015 per crear interès i afició per l’òpera “a tot aquell espai de Catalunya on no arriba el metro”. Mitjançant xerrades a tot el país, Oviedo assegura que 5.200 persones han anat per primera vegada al Liceu al llarg de la temporada 2018-19, un 21,27% més que el curs anterior.

A Madrid, Sevilla i Bilbao
Televisió de Catalunya retransmetrà en directe per al Principat la producció des de l’Arc de Triomf, amb Jofre Font i Carolina Rosich. A Barcelona també hi haurà pantalles al Palau Robert, la plaça Salvador Seguí, el Centre Cívic Sant Martí i el Casino l’Aliança del Poblenou. Per a la resta de l’Estat, la retransmissió la farà TVE des de Madrid. Un dels propòsits del Liceu és reforçar aliances amb l’Obra Social La Caixa, que habilita pantalles als seus CaixaForum, i amb diferents institucions culturals com el Teatro Real, el Museu Reina Sofia, el Museu Guggenheim i el Teatre d’Almagro, que també participen en aquesta edició del Liceu a la Fresca. 

X.C.
Ara

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet