ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Lucas & Arthur Jussen debuten al Palau de la Música Catalana amb La consagració de la primavera

28/6/2019 |

 

Els germans Lucas & Arthur Jussen debuten al Palau de la Música Catalana amb La consagració de la primavera en versió per a dos pianos

 

El proper dilluns, 1 de juliol (Sala de Concerts, 20 h), els germans Lucas i Arthur Jussen debutaran al Palau de la Música Catalana en l’últim concert del cicle Palau Piano d’aquesta temporada.

 

Els joves holandesos de 26 i 22 anys, guanyadors de múltiples premis, obriran el concert amb dos corals –Aus tiefer Not schrei ich zu dir, BWV 687 i Nun komm, der Heiden Heiland, BWV 599– de Johann Sebastian Bach transcrits per a quatre mans pel gran compositor hongarès György Kurtág. De Wolfgang Amadeus Mozart interpretaran la Sonata per a dos pianos, en Re major, KV 448, l’única composició per a quatre mans del catàleg mozartià. El compositor austríac va començar a interpretar sonates a quatre mans quan era un nen i viatjava juntament amb la seva germana per les corts europees per donar-se a conèixer. Seguidament interpretaran Lebensstürme, en La menor, D. 947 de Franz Schubert. Clourà la primera part la música catalana de Frederic Mompou. Del compositor de Barcelona es podrà escoltar Comptines, obra formada per tres peces breus.

 

Ocuparà la segona part l’obra que va marcar l’inici de la música moderna: La consagració de la primavera d’Igor Stravinsky. Estrenada el 1913 a París per encàrrec de Serge Diaghilev, amb el mític ballarí rus Vàtslav Nijinski i direcció de Pierre Monteux, va provocar un dels escàndols més sonats en una estrena en la història de la música, pel trencament dels esquemes musicals que va suposar. Els germans Jussen n’interpretaran la versió per a dos pianos. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet Amb el suport de