ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'OBC amb Kazushi Ono inicien una gira pel Japó

2/7/2019 |

 

 

 

Nou escenaris de les ciutats de Tòquio, Otsu, Sapporo, Nagoya i Hiroshima acolliran la formació, que realitza la seva tercera gira al país nipó en una nova producció de l’òpera Turandot signada per Àlex Ollé i interpreta, entre altres, la Novena de Beethoven amb solistes i cor japonesos i el Concert per a dos shamisens de Santcovsky

 

 

A més dels quatre escenaris on es farà Turandot, l’OBC oferirà dos programes simfònics. El primer, que es farà a l’Aichi Arts Center Concert Hall de Nagoya i al Bunka Kaikan de Tòquio, estarà format pel Concert per a 2 shamisens i orquestra de Fabià Santcovsky, obra encàrrec de l’OBC que es va estrenar a L’Auditori el mes de maig i que comptarà novament al Japó amb la participació dels prestigiosos Yoshida Brothers.

El programa es completarà amb el Preludi del primer acte de l’òpera Lohengrin de Richard Wagner i El sombrero de tres picos de Manuel de Falla, que comptarà amb la participació de la mezzosoprano Marina Rodríguez-Cusí com a solista.

L’altre programa estarà constituït pel concert de Santcovsky i la Novena de Ludwig van Beethoven, que tindrà com a solistes la soprano Jennifer Wilson, la mezzo Etsuko Kanoh, el tenor David Pomeroy i el baix Hidekazu Tsumaya, que estaran acompanyats del cor Tokyo Opera Singers. Es farà al Bunkamura Orchard Hall de Tòquio i al Bunka Gakuen d’Hiroshima.


Concert educatiu per a joves

 

Amb la voluntat d’apropar la música als més joves, Kazushi Ono ha ideat un programa educatiu per adolescents de fins a 19 anys que es farà al Suntory Hall de Tòquio el 29 de juliol amb la col·laboració de la Sony Music Foundation.

L’OBC interpretarà el Preludi de l’òpera Carmen de Georges Bizet, Ma mère l’oye de Maurice Ravel i les tres danses d’El sombrero de tres picos de Manuel de Falla. Al concert hi participarà també la mezzosoprano Marina Rodríguez-Cusí.


Tercera gira al Japó

 

Aquesta és la tercera gira que l’OBC farà al Japó. La primera va ser els mesos de maig i juny de l’any 1992 amb el mestre Luis Antonio García Navarro i el pianista Joaquín Achúcarro. L’orquestra va tornar al Japó tres anys després i en els mateixos mesos. Era el maig i juny de 1995. En aquella ocasió el director va ser Edmon Colomer i es va convidar com a solistes al pianista Josep M. Colom i al guitarrista Ismael Barambio.

Des de llavors, l’OBC ha fet altres grans gires internacionals, com la que va portar-la als Estats Units de la mà de Lawrence Foster l’any 2002 o la gira que va fer per Àustria, Eslovènia i Croàcia l’any 2013 amb Pablo González al capdavant de la formació.

A més d’aquestes gires, l’orquestra ha fet diversos concerts en algunes de les sales més representatives d’Europa. Una mostra recent és el concert a la la Het Concertgebouw d’Amsterdam, on el juliol passat l’OBC va tenir una gran acollida i va exhaurir localitats.


Nou disc de l’OBC: Les ballets de Picasso

 

Coincidint amb el viatge al Japó de l’OBC, ha sortit al mercat el disc Les ballets de Picasso, editat per Tritó. El disc presenta els cinc grans ballets en els quals Pablo Ruiz Picasso va participar dissenyant l’escena i el vestuari: El sombrero de tres picos, Pulcinella, Parade, Mercure i Le Train Bleu.

Músiques de Manuel de Falla, Igor Stravinski, Erik Satie i Darius Milhaud que queden recollides en aquest disc, dirigit per Kazushi Ono, que conté el llibret en català, castellà, anglès i japonès i ha comptat amb la participació de la mezzo Marina Rodríguez-Cusí. Es va enregistrar a la Sala 1 Pau Casals de L’Auditori entre els anys 2017 i 2018.


Programa del tour

 

TURANDOT
JULIOL 12, 13, 14 · 2019 (Bunka Kaikan Theatre, Tokyo)
JULIOL 18, 20, 21, 22 · 2019 (New National Theatre, Tokyo)
JULIOL 27, 28 · 2019 (Biwako Hall, Otsu)
AGOST 3, 4 · 2019 (Bunka Art Theatre, Sapporo)

PROGRAMES SIMFÒNICS

PROGRAMA 1
JULIOL 17 · 2019 (Aichi Arts Center Concert Hall, Nagoya)
JULIOL 31 · 2019 (Bunka Kaikan, Tokyo)
Wagner: Lohengrin, Preludi acte I
Santcovsky: Concert per a dos shamisens i orquestra
Falla: El sombrero de tres picos
Marina Rodríguez-Cusí, mezzo

PROGRAMA 2
JULIOL 24 · 2019 (Bunkamura Orchard Hall, Tokyo)
AGOST 1 · 2019 (Hiroshima Bunka Gakuen, Hiroshima)
Santcovsky: Concert per a dos shamisens i orquestra
Beethoven: Novena simfonia

CONCERT EDUCATIU
JULIOL 29 · 2019 (Suntory Hall, Tokyo)
Bizet: Carmen. Preludi
Ravel: Ma mère l’oye
Falla: 3 Danzas (Seguidilla, Farruca, Jota)


Intèrprets i solistes

 

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya
Kazushi Ono, director titular

TURANDOT
Turandot: Iréne THEORIN / Jennifer WILSON
Calaf: Teodor ILINCĂI / David Pomeroy
Liù: NAKAMURA Eri / SUNAKAWA Ryoko
Timur: Riccardo ZANELLATO/TSUMAYA Hidekazu
L'imperatore Altoum: MOCHIKI Hiroshi
Ping: MASU Takashi / MORIGUCHI Kenji
Pang: YOGI Takumi /AKITANI Naoyuki
Pong: MURAKAMI Toshiaki / ITOGA Shuhei
Un mandarino: TOYOSHIMA Yuichi / NARITA Makoto

CONCERT PER A DOS SHAMISENS I ORQUESTRA
Ryoichiro Yoshida i Kenichi Yoshida, shamisen

EL SOMBRERO DE TRES PICOS
Marina Rodríguez-Cusí, mezzosoprano

NOVENA DE BEETHOVEN
Jennifer Wilson, soprano
Etsuko Kanoh, mezzo
David Pomeroy, tenor
Hidekazu Tsumaya, baix
Tokyo Opera Singers, cor





 

 

Per a més informació:
premsa@auditori.cat

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 

 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet