ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La batuta atrevida de Peralada

4/7/2019 |

 

En la 33a edició, el Festival Castell de Peralada homenatjarà la soprano Montserrat Caballé i farà lloc a l'electrònica i el pop

Si a l’edició de l’any passat el Festival Castell de Peralada va estar marcat per la mort de la seva impulsora, Carmen Mateu, enguany, el certamen estarà dedicat al record d’una altra dona clau en el neixement i consolidació d’aquesta cita estiuenca, la soprano Montserrat Caballé.

Des de demà 4 de juliol fins al 17 d'agost el festival portarà concerts de personalitats del pop com Charlotte Gainsbourg o Paul Anka, a més d'incloure al cartell Juan Diego Flórez, Pink Martini, Joseph Calleja i Núria Rial, entre altres. La intervenció de la pedagoga Dàmaris Gelabert se suma a un cartell que transcendeix el tradicional protocol clàssic.

Un dels trets característics del Festival Castell de Peralada és l’aposta per la nova creació operística. Així, enguany s’hi presentarà una adaptació d’una de les obres més conegudes de Verdi, La traviata. De la mà de Paco Azorín, l'obra experimentarà un gir de 180 graus, presentant la cèlebre protagonista, encarnada en la soprano russa Ekaterina Bakanova, com una dona alliberada.

La inauguració serà amb el Ballet del Teatre Mariïnski i hi haurà una doble cloenda, en forma de concert d’homenatge a Caballé amb la soprano Sondra Dadvanovsky i també amb l’espectacle Maestro, que combinarà la música simfònica amb l’electrònica. Entre actes hi haurà molta dansa, molta clàssica i lírica, a més de la participació de referències internacionals com Gustavo Dudamel o el baríton Ludovic Tézier. La companyia La Fura dels Baus també hi serà present amb la representació de La història del soldat, una obra de Stravinski que protagonitzarà Sébastien Dutrieux. 


440Clàssica&Jazz

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet Amb el suport de