ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La 'Resurrecció del Palau' explicada des de dins

12/7/2019 |

 

El 23 de juliol de 2019 farà 10 anys del destapament del cas Millet, un desfalc xifrat en 23 milions d'euros que va suposar un trasbals per a la institució, però també per a tota una societat que sent el Palau de la Música Catalana i l'Orfeó Català com un símbol de la cultura catalana i del país. A l'espera de què el Tribunal Suprem aprovi la sentència ferma, l'Orfeó Català i el Palau de la Música Catalana han treballat intensament durant aquests 10 anys per convertir la crisi en una oportunitat. Una oportunitat per retornar els valors fundacionals de l'Orfeó i del Palau al centre de la institució. 

El Palau presenta en aquest context el seu primer documental per al Palau Series. Un documental inèdit, on per primera vegada s'ha volgut explicar tot el que va passar i com l'entitat ha renascut, des de dins, donant veu a totes les persones que van protagonitzar, presenciar o viure de prop l'escàndol i que avui han vist el Palau renéixer. Es compten amb els testimonis d'antics directius, treballadors que van viure en primera persona tots els esdeveniments, membres de Junta de l'Orfeó, cantaires, mecenes, administracions públiques i artistes reconeguts.

El documental pretén oferir una visió plural del que va passar, a través d'un repàs cronològic dels fets més rellevants, fins a arribar al moment actual del Palau i l'Orfeó avui. A més, la coincidència amb un esdeveniment tan destacat com el concert de la 2a Simfonia de Mahler amb Gustavo Dudamel i la participació de l'Orfeó Català, esdevenen la banda sonora del documental d'aquesta Resurrecció.

El documental (trailer) s'estrenarà el pròxim 23 de juliol. 

 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet