ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Bach reviu al Vendrell

11/7/2019 |

 

El Festival Pau Casals celebra la 39a edició amb el compositor alemany com a eix central de la cita

Després de dedicar l’edició de l’any passat a la Primera Guerra Mundial com l’inici de la lluita de Pau Casals per la pau i la democràcia, el Festival Internacional de Música Pau Casals tindrà com a protagonista la figura de Johann Sebastian Bach. Del 12 al 23 de juliol, el Vendrell farà memòria de la profunda admiració que va sentir sempre el violoncel·lista envers el compositor alemany. Bach va ser una de les principals fonts d’inspiració i motor de la seva trajectòria vital, fins al punt que la gravació de les sis Suites per a violoncel, en circumstàncies dramàtiques i en plena guerra civil, han quedat com una fita absoluta de la música universal.

Així en el marc del festival, que organitzen l’auditori Pau Casals i l’ajuntament del Vendrell amb la col·laboració de la Fundació Pau Casals, s’interpretarà una trentena de peces del mestre d’Eisenach. En total hi haurà set concerts i, seguint amb la iniciativa engegada des de fa dos anys, dues projeccions sobre Casals acompanyades d’actuacions en directe, a la plaça del Tívoli del Vendrell, els dies 12 i 22 de juliol.

El concert d'Olivier Latry, organista principal de la catedral de Notre-Dame, serà un dels principals atractius del festival, amb un concert a l'església parroquial del Vendrell el 18 de juliol. També trobarem la participació del violinista Giuliano Carmignola (16 i 19 de juliol) o el violoncel·lista Alban Gerhardt (20 de juliol), entre les grans referències. El recital inaugural serà a càrrec del jove francès Victor Julien-Lafarrière, que interpretarà també Beethoven i Mendelssohn, acompanyat del pianista David Kadouch. Tots ells a l'auditori Pau Casals.

La cloenda serà el 23 de juliol amb una reunió de primera ordre entre el clavecinista Justin Taylor, la soprano catalana Elena Copons i el conjunt The Consorts. Sota el títol Les més belles àries de Bach, el concert reunirà cantates i altres peces vocals representatives de l'obra religiosa i profana de l'històric compositor alemany. 


440 Clàssica

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet