ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El 4t DeltaChamber Music Festival aposta per la qualitat amb músics internacionals

22/7/2019 |

 

El 17 de juliol passat es va presentar, al Museu de les Terres de l’Ebre d’Amposta, la quarta edició del DeltaChamber Music Festival, del qual els clarinetistes locals Laura Ruiz i Pau Rodríguez són els directors artístics. El Festival, entre el 2 i 4 d’agost, es consolida en l’oferta musical de festivals d’estiu amb una proposta en què la proximitat i la qualitat prioritzen la programació, tot convertint Amposta en capital de la música de cambra durant tres dies.

En aquesta quarta edició, amb el lema “Exòtics”, intervindran deu artistes membres de formacions internacionals o bé docents en centres d’ensenyament musical internacionals: Sonja Starke (violí), Min-Jung Kang (violí), Tobias Reifland (viola), Paolo Bonomini (violoncel), Ximo Clemente (contrabaix), Laura Ruiz (clarinet), Pau Rodríguez Ruiz (clarinet), Henrik Rabien (fagot), Carles Chordà (trompa) i Christoph Berner (piano). També hi prendrà part la jove talent Maria Gil Fibla, oboè, nascuda l’any 1993 a Alcanar i que actualment cursa un màster a la Sibelius Academy d’Hèlsinki. Finalment, també hi participarà com a grup resident, arran de guanyar la darrera edició del Concurs Internacional de Música de Cambra, el quartet de saxos Kebyart Ensemble, format per Pere Méndez (saxo soprano), Víctor Serra (saxo alt), Robert Seara (saxo tenor) i Daniel Miguel (saxo baríton).

Cal destacar que per segon any consecutiu els concerts del DeltaChamber Music Festival han estat seleccionats per la UER mitjançant Catalunya Música perquè siguin emesos en directe o en diferit per tot Europa.

D’altra banda, el DeltaChamber Music Festival té la voluntat de tractar de la integritat de l’ésser humà gràcies a les arts. Per aquest motiu s’organitzaran unes activitats paral·leles a la programació musical, el DeltaChamber Music Festival Arts, dirigides a tota la població d’Amposta i de les Terres de l’Ebre.

Finalment, des del DeltaChamber Music Festival s’aposta per establir un diàleg mitjançant la música de cambra amb la societat actual, que vol incloure i fer partícips especialment la gent jove. Amb aquest objectiu es convoca el Concurs Internacional DeltaChamber Music Festival, dirigit a joves músics que estiguin finalitzant el grau professional, de grau superior i màster. El concurs té una dotació econòmica de 2.500 euros i un concert a l’edició del 2020 i també s’ofereixen als concursants petits tallersimpartits pels solistes d’aquesta edició. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet