ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Orquestra Barroca de Barcelona fa una gira per Amèrica Llatina aquest mes d'agost

23/7/2019 |

 

L’Orquestra Barroca de Barcelona fa una gira per Amèrica Llatina aquest mes d’agost en el marc del Festival Internacional de Música de Costa Rica.

L’Orquestra Barroca de Barcelona reimpulsa la seva internacionalització amb una estada a Costa Rica en el festival ‘BAC Credomatic’ (Festival Internacional de Música de Costa Rica). Si bé ja és reconeguda arreu d’Europa, especialment a França, ara traspassa l’oceà i aterra a Amèrica Llatina com a orquestra especialitzada en música antiga. Hi estarà de l’1 al 26 d’agost i realitzarà, en el format d’Ensemble Barroco de Barcelona, un total de 10 concerts els dies 3, 7, 10, 12, 15, 17, 19, 21, 24 i 25 d’agost amb l’especial participació de la soprano Esther Ribot, que actuarà com a solista en la gira.

El Festival ‘BAC Credomatic’ oferirà 37 concerts de molt alt nivell en més de 25 seus per tot el país: El Teatre Nacional, Museu d'Art Costarricense, tres esglésies, la Universitat EARTH així com 22 hotels. Les agrupacions seleccionades provenen d'Europa, Amèrica del Nord i Amèrica Llatina i comprenen una important diversitat d'estils musicals. Aquests convidats internacionals executaran repertoris de diferents èpoques, des de música del segle XVII fins a obres compostes recentment.

El repertori que oferirà l’Orquestra Barroca de Barcelona abraça la tradició germànica, anglesa, francesa i italiana, amb predominància de l’anglesa, amb Chaconne en Sol menor per a orquestra, “Music for a while” Z583 de l’Orpheus Britannicus per a soprano i violoncel sol i l’ària “If love's a sweet passion” (The fairy queen), totes de Henry Purcell, i les pàgines de Georg Friedrich Händel “How beautiful the are feet of them”, per a soprano i orquestra, del Messies, l’“Obertura” i l’ària “Lascia ch'io pianga” de Rinaldo i “V'adoro pupille” per a soprano i orquestra (Giulio Cesare). El repertori alemany està representat pel Concert per viola i orquestra TWV 51:G9 de Georg Philipp Telemann, l’italià amb el Concert per a cordes en Re major RV 121 d’Antonio Vivaldi i l’ària “Vents furieux, tristes tempêtes”, de La princesse de Navarre de Jean Philippe Rameau és l’aposta francesa.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet