ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Arrenquen els concerts del Cor Jove Nacional de Catalunya 2019

23/7/2019 |

 

Mireia Barrera i Catherine Simonpietri son les directores d'aquesta edició

El Cor Jove Nacional de Catalunya (CJNC), dirigit per Mireia Barrera i Catherine Simonpietri, oferirà aquest dimarts 23 de juliol al claustre del monestir de Sant Daniel de Girona el primer dels concerts arreu del territori. L'endemà, 24 de juliol, viatjarà a Thuir per cantar al Théâtre des Aspres, i l'1 d'agost se'l podrà escoltar al País Basc, concretament a San Bizente Eliza, a Donostia. El darrer concert d'aquesta edició, de manera extraordinària, serà el 13 de març de 2020 a la sala Oriol Martorell de L'Auditori de Barcelona.

Enguany, dues dones dirigiran per primera vegada el CJNC, que arriba a la setena edició: es tracta de la catalana Mireia Barrera -fins fa poc directora del Cor Madrigal- i la francesa Catherine Simonpietri. Totes dues encapçalen aquest nou encontre d'un projecte impulsat pel Moviment Coral Català per tal d'oferir oportunitats als millors talents del país i, alhora, ser ambaixador de l'excel·lència coral catalana en l'àmbit internacional. Els joves cantaires, seleccionats després de les audicions fetes entre el gener i el febrer passats, estan treballant junts entre el 15 i el 26 de juliol al monestir de monges benedictines de Sant Daniel, al claustre del qual es farà el primer concert.

Simonpietri dirigirà la primera part de l'actuació, amb peces d'Éric Tanguy, Francis Poulenc, Maurice Ravel, Louis Vierne, Philippe Hersant i Jean-Yves Daniel-Lesur. A la segona part, dirigida per Barrera, sonaran composicions de Joaquim Homs, Joan Magrané, Ricard Lamote de Grignon, Bernat Vivancos i Mariona Vila.

El CJNC el formen 24 cantaires de 18 a 28 anys, seleccionats anualment després d’un procés d’audicions arreu del país, que es renoven cada any per tal d’oferir igualtat d’oportunitats als nous talents emergents. El CJNC té un únic encontre d’estiu per no interferir amb l’activitat ordinària dels cors i es clausura amb la celebració de diversos concerts al llarg del territori català. Durant una setmana, els joves conviuen i treballen el repertori i la tècnica vocal, sota el guiatge dels directors i instructors vocals. 


440 Clàssica

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet