ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La flautista Elisabet Franch guanya la 27a World Music Competition

24/7/2019 |

 

El primer premi ha estat conjunt amb el baríton Leonid Bahtalin i el flautista Aleksandr Haskin

La flautista catalana Elisabet Franch ha guanyat la 27a World Music Competition de Viena, una prestigiosa competició en què participen alguns dels músics internacionals més virtuosos. Aquesta edició ha tingut lloc aquest passat cap de setmana a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló.

En un inici, es van inscriure 400 músics, essent acceptats 250 a la primera ronda. Després de superar una selecció, van accedir 42 músics a les semifinals presencials a Castelló, arribant, només, 9 finalistes que es van disputar els tres premis. Com a curiositat, en aquesta edició es van atorgar 3 primers premis degut a la vàlua dels guanyadors, convertint-se en triomfadors el baríton, Leonid Bahtalin (Rússia), Elisabet Franch, flauta i bielorús, Aleksandr Haskin, també flauta.
Com a premi rebran un any de promoció i management de Vienna International Management i un tour mundial de solista passant per orquestres com la Paris Sinfonietta, Armenia National Philharmonic Orchestra, Auckland Sinfonietta, Kiev Soloist Orchestra, Moscow Youth Chamber Orchestra o la Mar de Plata Sinfonietta (Argentina).

La World Music Competition es va iniciar l’any 1992 a Viena amb la intenció de promoure la música contemporània de directors europeus com Jean-Fredéric Perrenoud, pare de l’actual director del festival, Boris Perrenoud. El jurat de la 27a World Music Competition està format por 19 reconeguts músics, entre els quals els professors de la Wiener Musikakademie com Perrenoud, titular de la acadèmia vienesa; Simón Ibáñez, de la Vilavella, director artístic de Classical Music i professor de clarinet; Viktor Miloserdov, docent de violoncel; batutes d’altres festivals (Nareh Argamanyan o Emilio Aversano), directors d’orquestres filarmòniques com Dominique Fanal, Ilmar Lapinsch, Eduard Topchjan o José María Ullà, i crítics de música com Tabor Yossi.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet