ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Auditori fa cessar el gerent, Jordi Tort

30/7/2019 |

 

El consell rector delega temporalment en l’actual director, Robert Brufau, les funcions de gerència. Al·leguen que el per­fil de Tort ja no és l’ade­quat per a les neces­si­tats de l’equi­pa­ment. Jordi Tort ha estat ces­sat aquest dilluns com a gerent de L’Audi­tori i de l’Orques­tra Simfònica de Bar­ce­lona i Naci­o­nal de Cata­lu­nya (OBC), un càrrec que ocu­pava des del desem­bre del 2016, segons informa l’agència ACN.

El con­sell rec­tor del con­sorci de l’equi­pa­ment i l’OBC ho va apro­var ahir al matí en una sessió extra­or­dinària i a pro­posta con­junta de les enti­tats con­sor­ci­a­des, adduint la “falta d’ade­quació” del seu per­fil pro­fes­si­o­nal “a les neces­si­tats que reque­reix actu­al­ment la ins­ti­tució”.

En la mateixa reunió es va dele­gar al pre­si­dent del con­sorci (el comis­si­o­nat de Cul­tura de l’Ajun­ta­ment de Bar­ce­lona, Joan Subi­rats) l’apro­vació de les bases del con­curs per esco­llir una nova gerència, que es publi­ca­ran “en els pro­pers dies”.

Fins que es pro­du­eixi el relleu, les fun­ci­ons de gerent les assu­mirà l’actual direc­tor de L’Audi­tori, Robert Bru­fau. L’Audi­tori ha agraït a Tort, en un comu­ni­cat, “la feina feta durant aquest període al cap­da­vant de la gerència del con­sorci”.

Jordi Tort Guals, nas­cut el 1968, és lli­cen­ciat en dret per la Uni­ver­si­tat de Bar­ce­lona i màster en gestió cul­tu­ral per la mateixa uni­ver­si­tat, a més de tenir un post­grau en dret de la pro­pi­e­tat intel·lec­tual per la Uni­ver­si­tat Pom­peu Fabra. Va cur­sar estu­dis musi­cals de piano i d’har­mo­nia al Con­ser­va­tori del Gran Tea­tre del Liceu de Bar­ce­lona.

Quan va assu­mir el càrrec de gerent de L’Audi­tori, ho era del Tea­tro de la Abadía de Madrid. Abans havia estat el gerent de l’Orques­tra de Còrdova i direc­tor de pro­ducció a la filial espa­nyola del grup Stage Enter­tain­ment. Del 2006 al 2010 va ocu­par el càrrec de direc­tor de pro­ducció i gires al Gran Tea­tre del Liceu i del 1998 al 2006 va ser sots­di­rec­tor del Tea­tre Lliure. 


El Punt / Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet