ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Auditori tindrà nou gerent i l'OBC, director tècnic

31/7/2019 |

 

La destitució del gestor Jordi Tort inicia un gran canvi en l'organigrama de la institució

Aires de canvis a l'Auditori de Barcelona. Després del nomenament de Robert Brufau com a director al desembre, el Consell Rector del Consorci de l’Auditori i de l’Orquestra fa un pas més en la redefinició de les dues grans àrees de gestió de la institució i anuncia canvis de magnitud en el seu nou organigrama amb la destitució del gerent, Jordi Tort, com a primera mesura. La propera serà la recuperació del càrrec de director tècnic de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC).

La decisió de destituir Tort, aprovada dilluns en sessió extraordinària del Consell Rector i a proposta conjunta de les entitats consorciades, l'Ajuntament i la Generalitat, respon “a una falta d'adequació del perfil professional a les necessitats que requereix actualment la institució”, segons un comunicat del mateix Auditori.

En la mateixa reunió es van aprovar les bases del concurs (es publicaran els propers dies), que hauran de servir per escollir una nova gerència.

Brufau assumirà provisionalment les funcions de gerent durant una etapa que inclou la recuperació, en un segon concurs públic, del càrrec de director tècnic de l'OBC, una figura que ja havia existit. L'últim que ha ocupat el càrrec, fins al gener del 2017, va ser Alberto Sampablo.

La nova línia artística dissenyada per Brufau aposta per la plena incorporació de l'OBC als objectius de la programació general de l'Auditori, en sintonia amb els postulats dels altres cicles de música antiga, cambra i contemporània.

El nou gerent assumirà la gestió administrativa en el marc d'un nou organigrama que recupera les funcions del director tècnic de l'OBC com a peça clau a l'hora de solucionar els problemes que genera en el seu funcionament diari la plantilla orquestral i la planificació de la seva agenda d'assajos i concerts setmanals al llarg de la temporada.

L'anunci de la destitució de Tort coincideix amb la gira que l'OBC està fent pel Japó, amb un doble programa que, en el seu apartat operístic, inclou una versió de Turandot de Puccini, dirigida escènicament per Àlex Ollé, de la Fura dels Baus, i musicalment per Kazushi Ono, titular de l'OBC. 

Javier Pérez Senz
El País

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet