ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La setena edició del Lied Festival Victoria de los Ángeles centrarà la programació en el paper de la

1/8/2019 |

 

Del 25 de setembre al 17 de desembre tindrà lloc una nova edició –la setena– del Lied Festival Victoria de los Ángeles, que se centrarà a l’entorn de la línia temàtica “La dona en el lied”.

Així, els diversos recitals hi exploraran el rol de la dona, com a compositora, poetessa, musa i intèrpret, i es dedicaran programes a dones rellevants, com Clara Wieck Schumann, Lili i Nadia Boulanger, Mathilde Wesendonck, Pauline de Ahna o Alma Mahler, entre d’altres.

El Festival comptarà amb la presència de grans noms internacionals, com la mítica mezzosoprano americana Frederica von Stade, que torna als escenaris de manera puntual amb un únic recital, a més de Sarah Connolly, Stéphane Degout, Louise Alder, Dorothea Röschmann, Tara Erraught o Michael Nagy, entre d’altres.

D’altra banda, el baríton francès Stéphane Degout debutarà al Festival junt amb el pianista Cedric Tiberghien, mentre que l’aclamat baríton Benjamin Appl tornarà per tercer any consecutiu al LIFE Victoria, en aquesta ocasió debutant al Palau de la Música Catalana el 26 de setembre i amb Kristian Bezuidenhout al fortepiano.

Reivindicant la figura del pianista en el lied, Julius Drake (piano) serà un dels artistes residents d’aquesta edició, en què mostrarà les seves diferents facetes. També en mostra del suport al talent jove, la soprano Mercedes Gancedo –amb una trajectòria molt vinculada al LIFE Victoria– serà l’altra artista resident el 2019. Plegats interpretaran l’òpera de Francis Poulenc La voix humaine en l’aproximació pianística de la partitura i com a primera òpera dins del LIFE Victoria.

Entre els artistes catalans en aquesta edició, hi destaquen el tenor Roger Padullés, que debutarà junt amb Rubén Fernández Aguirre al piano, o la participació de Mireia Tarragó en l’estrena de les cançons de Pedro Pardo sobre poemes de Victoria, junt amb el Trio Pedrell, la participació del reputat flautista Claudi Arimany amb Soledad Cardoso en un concert de tribut a Victoria o el debut de la mezzosoprano Marta Infante amb Jorge Robaina i el de la soprano Júlia Farrés Llongueras acompanyada de Robert Lehrbaumer.

El Festival manté la seu oficial al Sant Pau Recinte Modernista, on tindran lloc la majoria dels recitals, però també les col·laboracions amb el Palau de la Música Catalana i el Gran Teatre del Liceu. La programació s’amplia amb diverses classes magistrals, un documental i el cicle Tast de Lied.

Més informació a www.lifevictoria.com. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet