ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La Schubertíada tanca l'edició més internacional amb èxit de públic

2/9/2019 |

 

En la programació del 2020 hi haurà Matthias Goerne, Christiane Karg i Andrè Schuen

La 27a Schubertíada ha tancat aquest cap de setmana la seva edició més internacional, amb vuit concerts amb el cartell de complet, èxit de públic i la distinció del Quartet Casals com a nou membre d'honor de l'Associació Franz Schubert. El festival empordanès ha programat un total de 19 concerts entre el 17 i el 31 d'agost en quatre escenaris diferents com són Vilabertran, Figueres, Castelló d'Empúries i Gaubea (País Basc). Han destacat recitals com el de la soprano nord-americana Joyce DiDonato -que debutava a l'església de Santa Maria de Vilabertran- o la doble exhibició del baríton alemany Matthias Goerne, que va celebrar així 25 anys de presència a la Schubertíada.

Goerne repetirà l'any que ve en una edició el cartell de la qual també inclourà Christiane Karg i Andrè Schuen. També, com a novetat, es posarà el focus en els quartets de corda formats al nostre país amb el títol '4 quartets', encapçalats pel Quartet Casals i incloent-hi també els quartets Quiroga, Cosmos i Gerhard. I a la tardor s'ha programat el cicle Schubert Lied a L'Auditori i al Palau de la Música Catalana amb un concert del baríton Christian Gerhaher i el pianista Gerold Huber, que interpretaran lieds de Mahler.

Segons l'organització, la Schubertíada 2019 ha sigut més internacional que mai gràcies a la consolidació de la presència de la premsa estrangera, un reportatge radiofònic de la BBC i la presència de grups d'espectadors provinents del Regne Unit, Holanda, Suïssa i Alemanya.

"Aquesta edició hem constatat una consolidació internacional del festival tant a nivell de públic com de premsa. Gràcies a un cartell d’artistes de primer nivell ens hem situat dins el circuit de festivals internacionals", ha ressaltat Víctor Medem, coordinador de la Schubertíada de Vilabertran.

El Quartet Casals ha merescut el títol de membre d'honor de l’Associació Franz Schubert, un distintiu que se'ls va concedir en el concert de cloenda com a reconeixement per la seva llarga i estreta relació amb el festival, que va començar el 1997. Des d'aleshores han ofert fins a 38 concerts, alguns dels quals de ben destacats, com ara l'estrena de la integral dels quartets de Beethoven que després han interpretat per mig món. Altres membres d’honor de l'Associació són Alfred Brendel, Matthias Goerne i Wolfram Rieger. 


Ara

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet