ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Fort inici de BCN Clàssics amb Mehta i la 3a de Mahler

17/9/2019 |

 

El comiat de Zubin Mehta com a director titular de la Filharmònica d’Israel serveix de potent inauguració de la temporada 2019/20 de BCN Clàssics, que enguany per primer cop reparteix els seus concerts entre l’Auditori i el Palau de la Música. Després de més de quatre mil concerts dirigint-la el proper mes d’octubre cedirà la seva batuta a Lahav Shani. Des del seu inici el 1961 Mehta ha dirigit a tres generacions de músics: la primera formada bàsicament per components jueus de l’antic imperi austro-hongarès, la segona per membres de les repúbliques ex-soviètiques i la tercera, aquesta sí, íntegrament per músics israelians, i marxa sense haver fet realitat el seu somni d’integrar-hi també músics palestins, tot i que en els seus centres de formació hi ha una desena de joves intèrprets dels que està segur que aviat en formaran part.

La Tercera Simfonia de Gustav Mahler ‘l’obra romàntica més important’ del compositor segons Mehta és un preciós cant a la natura, amb un enorme i espaterrant Langsam final on Mahler obre el seu cor sense inhibicions i que de ben segur serà un gran comiat d’aquest històric director amb la formació a la que més íntimament ha estat lligat.

Durant la presentació a 41 pisos d’alçada a l'Hotel Arts un Mehta afable i comunicatiu no va tenir cap recança a comentar la situació del seus països de naixement i adopció en relació al conflicte al Kashmir i el seu desacord amb Netanyahu.

El concert tindrà lloc demà 18 a l’Auditori de Barcelona. 

Ignasi Albors
Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet