ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La Biblioteca de Catalunya recorda el musicòleg Higini Anglès en el 50è aniversari de la seva mort

21/9/2019 |

 

La Biblioteca de Catalunya (BC) ha inaugurat aquest dilluns 16 de setembre l’exposició “Higini Anglès, musicologia en estat pur”, que es podrà visitar fins al dissabte 15 d’octubre. Ubicada a l’Espai Zero, al vestíbul de l’equipament, ofereix l’oportunitat d’acostar-se a la figura del musicòleg català a partir del seu fons personal, del qual recentment s’ha pogut completar bona part de la descripció. L’exposició inclou alguns documents retrobats, així com d’altres que s’han incorporat al fons en els darrers anys.

La mostra, que s’ha organitzat coincidint amb el cinquantè aniversari de la mort d’Anglès i que han comissariat Montserrat Molina i M. Rosa Montalt,de la Secció de Música de la BC, permet conèixer la tasca ingent que va fer aquest religiós nascut a Maspujols (Baix Camp) en el camp de la musicologia, especialment en l’àmbit de la música medieval i renaixentista, així com el seu estudi reivindicatiu i modernitzador del cant gregorià.

Anglès va reeixir en preservar aquest patrimoni musical fins i tot en episodis tan difícils i convulsos com la Guerra Civil, i gràcies a la seva perseverança encara podem disposar d’aquest llegat fonamental per comprendre la història de la música catalana.

L’exposició repassa la vida i trajectòria d’Anglès, des de la formació en musicologia amb Felip Pedrell i Josep Barberà fins als reconeixements que se li van atorgar en la vellesa, passant pels anys en què va treballar a la Secció de Música de la Biblioteca de Catalunya i les seves activitats de docència i divulgació. Els visitants de la mostra podran escoltar una entrevista a Higini Anglès de 1965 a Ràdio Barcelona i seran obsequiats amb un exlibris del musicòleg.

D’aquesta manera, la Biblioteca de Catalunya, a través de la seva política d’exposicions, contribueix al descobriment i coneixement del ric i divers patrimoni escrit, musical, sonor, audiovisual i gràfic que constitueix la seva col·lecció de més de quatre milions de documents.

L’exposició es podrà visitar fins al dimarts 15 d’octubre de 2019 (carrer de l’Hospital, 56, Barcelona), i és d’entrada lliure. L’horari és de dilluns a divendres, de 9 h a 20 h, i dissabtes de 9 h a 14 h. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet