ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El concert de la Mercè enceta demà la temporada de concerts del carilló de la Generalitat

22/9/2019 |

 

El concert extraordinari amb motiu de les Festes de la Mercè encetarà demà al vespre (21 h) la temporada de concerts 2019-20 del carilló del Palau de la Generalitat, a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

El concert de Festa Major porta per títol Amb 49 campanes, una peça per a cadascú, i el programa està format per un repertori ampli que va des d’obres de Bach fins al tema “Boig per tu”.

Les següents cites del cicle tindran lloc el primer diumenge de cada mes, sempre a les 12 h del migdia. El concert del mes d’octubre és un homenatge a les campanes de Catalunya i servirá com a cloenda dels actes de celebració del 25è aniversari de la Confraria de Campaners i Carillonistes de Catalunya.

Els concerts de novembre, maig i juny presentaran programes variats, mentre que al desembre tindran lloc dos concerts: el dia 1 un combinat de carilló i clarinet, i el dia 26, l’habitual concert extraordinari de Sant Esteve, amb el títol El Nadal vist per diferents compositors, que inclourà arranjaments de diverses nadales tradicionals catalanes.

El primer concert de l’any 2020 serà una Fantasia sobre temes de Walt Disney, que precedirà un nou combinat –en aquest cas per a carilló i electrònica- el mes de febrer. La cita de l’abril estarà dedicada a Concentrats poètics, amb obres de Ricard Lamote de Grignon, Manén, Morera i Antònia Vilàs, entre d’altres. El carilló es combinarà amb la cançó el dia 3 de maig i el cicle es clourà el mes de juliol, amb el concert de temporada titulat Va de jazz i les quatre cites del Festival Internacional de Carilló de Barcelona, que l’any que ve arribarà a la 27a edició.

La intèrpret de tots aquests concerts serà la carillonista titular del Palau de la Generalitat, Anna Maria Reverté. El carilló del Palau va ser inaugurat el desembre de l’any 1976 sota l’impuls de la carillonista M. Dolors Coll i va substituir el petit “carilló” de l’any 1927. Construït als Països Baixos per “Petit & Fritsen” i “Eijsbouts”, té 49 campanes i un total de 4.898 kg de bronze. El desembre de 1991 va ser restaurat.

Els concerts es poden seguir des del Pati dels Tarongers o la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat, amb circuit tancat de televisió que permet visualitzar els teclats de l’instrument. Per accedir-hi, és imprescindible fer una inscripció prèvia i gratuïta mitjançant el formulari que es pot trobar al web presidencia.gencat.cat/carillo o bé trucant al 012. El dijous abans de cada concert serà l’últim dia per inscriure’s. En cas que s’ompli l’aforament, també és possible seguir els concerts des dels carrers del Barri Gòtic. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet