ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Acadèmia Catalana de la Música atorga la primera edició dels Premis Alícia

25/9/2019 |

 

L’Acadèmia Catalana de la Música va celebrar dissabte, 21 de setembre, al Teatre L’Atlàntida de Vic, l’acte de lliurament de la primera edició dels Premis Alícia, que tenen com a objectiu donar valor i visibilitat a la música produïda a Catalunya així com a aquelles entitats que fomenten els valors artístics, culturals, socials i creatius de la música.

Enguany s’han atorgat onze premis a diversos professionals i entitats del sector de la música, escollits pels acadèmics i entitats de l’Acadèmia Catalana de la Música, mitjançant una sèrie de votacions, d’entre quaranta finalistes que optaven als guardons.

Dues òperes de creació contemporània, L’enigma di Lea i Je suis narcissiste, van ser premiades, respectivament, amb el premi a l’Autoria per a Benet Casablancas i Rafael Argullol i el premi Interdicisplina, que reconeix la fusió de la música amb altres disciplines artístiques, i que van recollir Raquel García-Tomás, Helena Tornero i Dietrich Grosse.

El premi d’Interpretació va ser per al Quartet Casals, mentre que el premi Talent Emergent se’l va endur la Balkan Paradise Orchestra. El premi Producció Discogràfica va recaure en El Mal Querer de Rosalía, produït per Columbia Records. La cantant catalana també va rebre el premi Internacionalització. El guardó al Projecte Social va ser per a Xamfrà, Centre de Música i Escena del Raval, i el premi Projecte Educatiu va distingir el Taller de Músics, mentre que el de Periodisme Musical –categoria en la qual havia estat nominada la Revista Musical Catalana- va ser adjudicat al Grup Enderrock.

Finalment, el premi Directe va recaure en Jordi Savall -per les Rutes de l’Esclavatge-, que també va rebre el Premi a la Trajectòria que, a diferència de la resta de categories que van ser sotmeses a un procés de votació entre els acadèmics, va ser decidit per la Junta directiva de l’Acadèmia Catalana de la Música.

La cerimònia de lliurament dels premis va comptar amb les actuacions d’artistes com El Petit de Cal Eril, el cor femení Voxalba, Magalí Sare i Manel Fortià, Orpheus XXI, l’orquestra de refugiats de la Fundació de Jordi Savall, i la banda The Black Barbies. Els premiats van rebre un guardó creat per la il·lustradora i escultora Carme Solé Vendrell, reconeguda amb la Creu de Sant Jordi i el Premi Nacional de Cultura, entre d’altres.

Els Premis Alícia compten amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Fundació SGAE, l’Associació d’Intèrprets o Executants (AIE), l’Ajuntament de Barcelona, la Fundació L’Atlàntida i el Mercat de Música Viva de Vic.

Imatge destacada: Foto de família de guardonats, nominats i presentadors en acabar la cerimònia de lliurament dels Premis Alícia.


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet