ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Espurnes Barroques presenta concerts i activitats diverses pel 12 i 13 d'octubre

25/9/2019 |

 

Barroc a la Segarra és el títol del cap de setmana que el Festival Espurnes Barroques ha programat els propers 12 i 13 d’octubre, coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni. Les activitats s’organitzen conjuntament amb el Museu de Cervera, Cervera Capital de la Cultura Catalana i l’Associació Amics de Vergós Guerrejat.

Espurnes Barroques, que va celebrar la segona edició els passats mesos de maig i juny, amplia així la seva oferta cultural en l’anomenat Territori Barroc, integrat per una taca contínua en el mapa de petits municipis de quatre comarques de la Catalunya central.

Aprofitant que Cervera és enguany la Capital de la Cultura Catalana, s’han programat 6 activitats al voltant del patrimoni barroc a la comarca de la Segarra: 2 concerts amb tast, 1 inauguració d’exposició, 1 ruta, 1 dinar barroc i 1 camp de treball. Les activitats pretenen que el públic s’acosti als segles XVII i XVIII no com a espectador passiu, sinó que intervingui activament en el patrimoni del barroc.

Dissabte 12. Cervera

  • 12h. Inauguració de l’exposició Artesans del Barroc. Cervera i l’art del seu temps, comissariada per Francesc Miralpeix i Joan Yeguas, encarregada pel Museu de Cervera. La mostra es podrà veure fins a la primavera del 2020 i descobreix l’important llegat de l’artesania cerverina.
  •  
  • 17h. Primera ruta amb l’App “A peu de Museu: la Cervera barroca”, dissenyada pel Museu de Cervera amb el patrocini de l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural.
  •  
  • 18.30h. Concert Trou de ver, amb Pere Jou (veu i dansa), Aurora Bauzà (electrònica) i Ferran Pisà (tiorba). El concert és una producció pròpia del festival, concebuda específicament per al Paranimf de la Universitat de Cervera. Pere Jou i Aurora Bauzà (amb encàrrecs recents a l’Off Liceu, al Teatre Lliure i a la Bienale Danza de Venècia) proposen fer un forat de cuc (trou de ver) entre el segle XVII i el segle XXI, fusionant les sonoritats electròniques i les aportacions del públic amb la música del barroc. El concert, que és estrena mundial, acabarà amb una tapa del xef Sergi Ortiz, de l’Antic Forn, maridada amb vins del celler Grau i Grau. Del concert sortirà el Diàleg#4, una instal·lació sonora dins del cicle Diàlegs promogut per la Paeria de Cervera com a Capital de la Cultura Catalana.

Diumenge 13. Vergós Guerrejat (Estaràs) 

  • 10.30h. Camp de treball al castell de Vergós Guerrejat, apte per a tots els públics i condicions físiques. Es treurà runa de diversos espais del castell per preparar-lo per a posteriors intervencions de rehabilitació.
  •  
  • 14h. Dinar barroc i cafè tertúlia, amb Víctor Bardia, Enric Solsona i Joan Botet, experts vinculats al castell de Vergós.
  •  
  • 17h. Concert Under construction, del quartet de flautes de bec Windu. L’espectacle combina música del segle XVIII amb música de nova creació i els intèrprets, que toquen 70 flautes diferents, van vestits amb granotes de treball i cascs d’obra. Amb aquesta picada d’ullet es posarà punt i final al dia de treball al castell de Vergós, que s’ha organitzat conjuntament amb l’Associació Amics del Poble de Vergós Guerrejat i l’Ajuntament d’Estaràs.

Les entrades dels dos concerts ja són a la venda a www.espurnesbarroques.cat al preu de 15 €, i són 3 € més cares si es compren a taquilla. Els menors d’entre 4 i 12 anys tenen un 50% de descompte.

 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet