ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Festival internacional Musiquem Lleida creix en la seva 14a edició

25/9/2019 |

 

Un any més, el Festival Internacional Musiquem Lleida portarà, del 4 al 6 d’octubre, una desena de propostes artístiques en diferents escenaris de la capital del Segrià amb la música com a eix central. Així mateix, sota l’epígraf ‘Més Musiquem’, tindran lloc de l’1 a l’11 d’octubre diverses activitats paral.leles que incorporen presentacions literàries vinculades a l’àmbit musical.

Pel que fa a les actuacions oficials, que tenen per objectiu acostar la música al carrer, hi participaran tant solistes com grups instrumentals i corals internacionals i de la resta de l’Estat de gèneres que abasten des del Renaixement, el Barroc, el Classicisme, la música romàntica, la contemporània, la tradicional, el jazz, el gospel, l’experimental i els espectacles musicals adreçats als infants.

D’entre les cinquanta formacions que es van presentar a la convocatòria, el jurat n’ha seleccionat les següents: el Caravaggio Piano Quartet (piano, dos violins i violoncel), el Conjunt Atria (clavicèmbal, dos violins, violoncel i flauta), el Canary Guitar Quartet, el BCN Sax Quartet, el Quintet Quatre + 1, el cor de cambra sabadellenc Pax, Lilàh, el duet de cant i guitarra Aura Llatina, la formació pop folk O val das Mouras i el grup de dansa Na Nara.

El concert de cloenda anirà a càrrec de l’Orquestra del Festival, la Coral Shalom i els cantaires convidats, dirigits per Robert Faltus. En el marc d’aquest concert participatiu, tindrà lloc l’estrena europea de l’obra Isaiah del compositor nord-americà Stephen Anderson. Es tracta d’un oratori de 7 moviments escrit per a cor, solista, orquestra de corda i piano. Després del concert de cloenda, la Coral Shalom farà dos concerts més per tancar el Musiquem Lleida: el 12 d’octubre a les 20 hores a Solsona i el 13 d’octubre a les 19 hores a Agramunt.

De la seva banda, el ‘Més Musiquem’, el cicle d’activitats paral·leles del festival, s’amplia i aquest any també incorporarà presentacions literàries vinculades al món de la música. Així mateix, entre l’1 i l’11 d’octubre, també acollirà documentals, col·loquis, cinema i música.

Les entrades per al festival ja es poden adquirir a la web de La Temporada (https://latemporadalleida.koobin.com/musiquem) i a la de l’Auditori Enric Granados (https://auditorienricgranados.cat/programacio/isaiesconcert-decloendafestivalmusiquemlleida/). L’any passat, més de 5.000 persones van participar en el conjunt d’activitats organitzades. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet