ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Estrena mundial al Liceu de la nova producció de 'Turandot'

27/9/2019 |

 

El 7 d’octubre del 1999 el Gran Teatre del Liceu reobria les seves portes després del fatídic incendi amb la Turandot dirigida per Núria Espert. Exactament vint anys més tard, el Teatre torna a inaugurar temporada amb aquesta òpera inacabada de Puccini, una producció ‘high tech’, futurista i poètica de Franc Aleu i amb la direcció musical de Josep Pons. Una estrena mundial que reunirà del 7 al 25 d’octubre algunes de les millors veus del moment, encapçalades per Iréne Theorin, Lise Lindstrom, Jorge de León, Gregory Kunde, Ermonela Jaho i Anita Hartig entre moltes d’altres.

 

 

Una gran piràmide presideix l’espai escènic emulant el tron de l’emperador i llar de Turandot. Una impressionant estructura giratòria amb sis blocs d’escales i coronada per dos braços robòtics que serveix per crear una al·legoria del poder i de la societat contemporània en les seves obsessions més morboses: la intromissió en la vida privada dels altres, l’espectacle del linxament i la fascinació pels mecanismes de control social... “Un món creat per atrapar-nos com a mosques i crear-nos una addició irresistible”, assegura Aleu.

 

Els tres actes comparteixen la mateixa escenografia, però va canviant en cada escena, “com qui canvia de pantalla en un videojoc”, assegura Aleu. Un món virtual que ha estat possible gràcies a un equip de luxe format per Susana Gómez, codirectora d’escena, l’espai escènic de Carles Berga, el vestuari ple de detalls tecnològics com llums led controlades per wifi de Chu Uroz i el complex sistema d’il·luminació de Marco Filibeck.

 

La darrera òpera que va compondre Puccini i que, de fet, va deixar inacabada, serà un dels reptes de la temporada per a l’Orquestra Simfònica i el Cor del Liceu, que per a aquesta ocasió comptarà amb 95 membres a cada formació. 

 

Realitat virtual

Amb la intenció de difondre l’òpera i fer-la traspassar les parets del Teatre, el Liceu oferirà viure l’experiència Turandot als visitants de L’illa Diagonal mitjançant les ulleres de realitat virtual que Franc Aleu ha concebut perquè el públic pugui endinsar-se en l’òpera. Una experiència immersiva que permetrà trepitjar virtualment l’escenografia mentre escoltem el cèlebre “Nessun Dorma”.

 

Liceu under 35

El Gran Teatre del Liceu torna a esgotar les més de 1.800 entrades per a la tercera edició del ‘Liceu under 35’, el projecte dirigit exclusivament a joves menors de 35 anys, que assistiran el 5 d’octubre a la preestrena de l’espectacle Turandot de Giacomo Puccini a un preu únic de 15 euros. Serà una experiència musical integral que després de la funció celebrarà una festa post-òpera amb sessió de DJ i zona de food stands. Aquesta iniciativa se suma a la nova política de preus del Liceu per atraure el públic jove, que permet als menors de 35 anys assistir a qualsevol títol de la temporada per tan sols 30 euros. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet