ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

On es pensa la música

28/9/2019 |

 

Dijous es va presentar la temporada 2019-20 de l’Hivernacle, la interessant aposta que des de fa uns anys el Palau de la Música ha creat com a espai on es conreen i germinen les idees, el context i les reflexions, on ‘pensar la música i apropar-s’hi des de diferents trajectòries’.

La voluntat, segons Joan Oller, director general del Palau, és d’explorar els límits de la sala de concerts mitjançant la interdisciplinarietat, des de diferents formats, abordant una pluralitat de temes i estètiques i connectant-se amb altres centres de difusió cultural (com el Liceu o la Filmoteca).

I el cert és que fent un repàs de la seixantena d’activitats presentades l’oferta és d’allò més interessant, innovadora i potencialment enriquidora. Darío Fernández, director de Públics i coordinador de l’Hivernacle va fer-nos un repàs a partir dels diferents formats que resumeixo:

Conferències Transformació. Trobades amb personalitats (Cirlot, Savall, Enard, Magrané, Widmann, ...) per reflexionar sobre com la cultura transforma la història analitzant qüestions tan interessants com la mística, l’encanteri o el paper de les dones a la clàssica.

Conferències Beethoven. Amb l’excusa del 250è. aniversari del seu naixement Carlos Calderón i Luís Gago miraran d’il·luminar sobre la seva influència contrastant-lo amb personalitats com Goya.

Trobades abans dels concerts, que el mateix dijous va iniciar-se amb Antoni Colomer fent la prèvia al concert de Benjamin Appl i Kristian Bezundenhout i la novetat del seu complement com a epíleg: les (Di)versions i (Per)versions, trobades després dels concerts a càrrec de Javier Pérez Senz.

A més de diversos formats per iniciar-se en la música clàssica i diferents formats per posar de relleu els artistes convidats d’enguany: el fotògraf Joan Fontcoberta, la poetessa Blanca Llum Vidal o el compositor convidat, Joan Magrané a més d’una especial atenció a Bill Viola.

Finalment tan sols destacar que la majoria de les activitats són gratuïtes, tot i que algunes lligades a l’adquisició d’una entrada pel concert, i una suggerent estada d’un cap de setmana creatiu amb Blanca Llum Vidal i Joan Magrané a Capmany, a l’Empordà, el juny de 2020.

Ignasi Albors
Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet