ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Les sonates per a piano de Beethoven segons Paul Badura-Skoda i Jörg Demus

28/9/2019 |

 

A les portes del 250 aniversari del naixement de Beethoven la previsible allau de novetats comença a activar-se. El pròxim dijous 3 de octubre a les set de la tarda, l’Academia de Belles Arts de Sabadell acollirà la presentació de la monografia Les sonates per a piano de Beethoven que fa mig segle van escriure els pianistes Paul Badura-Skoda i Jörg Demus en ocasió de la gira mundial amb què ambdós músics van recórrer els principals auditoris i sales de concert internacionals en ocasió del bicentenari del naixement del compositor.

A l’acte hi participaran el director de l’Editorial Arpegio i membre fundador de l’Asociación Luigi Boccherini, Jaime Tortella; el traductor de l’obra i una de les figures clau durant dècades dins les Juventuts Musicals d’ Espanya, Manuel Capdevila, que a més va tractar en nombroses ocasions als pianistes tant a Espanya com a l’estranger; i el musicògraf i instigador de la present edició, Albert Ferrer Flamarich, autor també del pròleg a la mateixa.

La recent defunció de Badura-Skoda i la de Demus a l’abril d’aquest any no ha impedit que ambdós pianistes arribessin a conèixer i agrair amb satisfacció l’esforç d’editar la seva monografia en espanyol. De fet, el llibre va aparèixer a principis de febrer. A més, la publicació ha conservat els seus pròlegs originals. La jove pianista Lucía Huallpa clourà l’acte amb la interpretació de la Sonata núm. 28 en La mayor Opus 101 de Beethoven. L’acte serà gratuït. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet