ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

30 edicions de música i patrimoni a l'orgue de la Catedral de Barcelona

2/10/2019 |

 

Avui s’ha presentat el 30è. cicle de concerts d’orgue de la Catedral de Barcelona. Amb l’objectiu de donar valor a la música i al patrimoni de la Catedral el prefecte Josep Serra i el director artístic del cicle, l’organista Juan de la Rubia, han presentat els 8 concerts que compondran aquesta edició que pretén renovar-se a partir d’una nova direcció artística, d’incorporar nous membres i d’abordar una major diversitat en els programes.

El protagonista serà l’orgue de la nau principal que, després d’una acurada actualització de la darrera de les reformes, de 1994 sota la direcció de Gabrile Blancafort va fixar-lo en un estil neobarroc que permet oferir als intèrprets fer-lo lluir amb una gran versatilitat de registres. És per això que els concerts programats exploten a fons la diversitat expressiva dels seus 4.013 tubs i els programes conformaran un ventall molt variat de repertori tant d’obres com d’estils interpretatius. Entre els convidats destaquen la catedràtica emèrita del Conservatori de Barcelona, Montserrat Torrent, als seus noranta-tres anys (!), el Duo de trompeta i orgue format per Marc Díaz i Sergi Marquillas, Martin Baker o Eugenio Maria Fagiani qui improvisarà a partir d’obres proposades pel públic, així com el jove menorquí Joan Seguí, entre altres.

El primer concert, de Daniel Oyarzabal, tindrà lloc el proper 16 d’octubre i el cicle acabarà el 20 de maig de 2020 amb l’actuació del jove Valentin Fheodoroff. Com sempre els concerts seran gratuïts.
 

Ignasi Albors
Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet