ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Crear i ensenyar

3/10/2019 |

 

Mor el compositor i pedagog Carles Guinovart als 78 anys, gran divulgador de la música contemporània. El músic català va ser un expo­nent de la com­po­sició del segle XX i XXI a Cata­lu­nya. 

El com­po­si­tor Car­les Gui­no­vart (Bar­ce­lona, 1941) va morir dimarts a la seva ciu­tat natal, segons va con­fir­mar el Con­ser­va­tori Muni­ci­pal de Música de Bar­ce­lona. Músic, peda­gog i pro­mo­tor musi­cal, la seva pro­ducció d’obres a solo, de cam­bra i música simfònica va tenir un ampli ressò inter­na­ci­o­nal. També va des­ta­car en l’anàlisi i l’ense­nya­ment de la música con­tem­porània. For­mat a Bar­ce­lona i més tard a París, Gui­no­vart era catedràtic d’har­mo­nia i con­tra­punt, pro­fes­sor de la càtedra de com­po­sició i anàlisi musi­cal al Con­ser­va­tori Supe­rior de Música de Bar­ce­lona, i va ser l’impul­sor i direc­tor del Curs Inter­na­ci­o­nal d’Inter­pre­tació Musi­cal de Girona des de l’any 1984. Una de les seves ambi­ci­ons va ser, pre­ci­sa­ment, ser­vir a l’estudi de la música a través de la peda­go­gia i tre­ba­llar per la pro­jecció de la música con­tem­porània, dels segles XX i XXI.

Com a peda­gog, i des de la càtedra de com­po­sició i orques­tració que ocu­pava al Con­ser­va­tori Supe­rior Muni­ci­pal de Bar­ce­lona, va con­tri­buir a la for­mació de diver­ses gene­ra­ci­ons de joves músics cata­lans que fina­lit­zen aquí els seus estu­dis ofi­ci­als.

Gui­no­vart va tre­ba­llar en la difusió del conei­xe­ment musi­cal. L’any 1971 va començar a diri­gir un semi­nari sobre la música del segle XX, va ser mem­bre de l’Asso­ci­ació Cata­lana de Com­po­si­tors, enti­tat de la qual va ser vice­pre­si­dent entre el 1982 i el 1984, i mem­bre del con­sell edi­to­rial de la Revista Musi­cal Cata­lana. També va escriure diver­sos arti­cles i va impar­tir cur­sos i con­ferències en cen­tres musi­cals de gran pres­tigi. La cerimònia de comiat tindrà lloc avui al tana­tori de les Corts (16.15 h). 


El Punt / Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet