ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La XIV edició del Musiquem Lleida clou volent ampliar escenaris a Lleida i a comarques

7/10/2019 |

 

La XIV edició del festival internacional Musiquem Lleida es va cloure ahir amb un concert multitudinari a l’Auditori Enric Granados amb “la voluntat d’obrir-se a més espais tant en altres espais de la ciutat de Lleida, tant en barris perifèrics com en més pobles de les Terres de Lleida”. Així ho va explicar la directora de la Coral Shalom, Carme Valls i també directora del Musiquem Lleida, que va demanar a les institucions que hi siguin en aquest camí de “portar la música a la gent”, esperit del festival. Valls també va afirmar que des de l’organització s’ha constatat un interès creixent de públic envers la música, i s’ha refermat en la voluntat de seguir “treballant per educar en els valors que promou la música de qualitat en les persones”.

Ahir matí el festival va inaugurar la última jornada a la Plaça Paeria amb el conjunt Na Nara de percussió tradicional africana a les 11.00. A la mateixa hora El Museu de Lleida acollia l’actuació del quartet de saxofonistes BCN Sax Quartet i simultàniament la Fundació Sorigué s’obria al públic (que ja havia exhaurit les entrades dies abans) per poder combinar la visita a la colpidora exposició de l’artista Mat Collishaw ‘The end of innocence’ amb un concert del duo format per Montserrat Seró i Carles Herraiz. L’IEI era l’escenari a les 11.30 h del concert de guitarra a càrrec del guitarrista canari Luís Alejandro García, Caravaggio Piano Quartet desplegava el seu repertori al Caixaforum a les 12.00 h i les danses africanes de Na Nara tornaven a les 12.30 h a la Plaça Paeria. Tots els concerts del 4 al 6 d’octubre van registrar molta afluència de públic. En global l’organització quantifica l’ocupació al llarg de tot el festival en un 90%.

Concert de cloenda

El concert de cloenda d’ahir a la tarda va anar a càrrec de l’Orquestra del Festival, la Coral Shalom i els cantaires convidats, dirigits per Robert Faltus. En el marc d’aquest concert participatiu, va tenir lloc l’estrena europea de l’obra ‘Isaiah’ del compositor nord-americà Stephen Anderson, que va ser-hi present, vingut expressament per viure aquest moment.

L’obra va ser estrenada el novembre del 2013 a la Universitat de Nova Carolina. Inspirada en textos bíblics del profeta Isaïes, parla en un llenguatge modern, contemporani i alhora perfectament comprensible. En l’àmbit d’harmonia i ritme està influenciada pel jazz, ja que Anderson és un dels referents d’aquest estil de música. El concert, dirigit per Robert Faltus, director de la Coral Shalom, també incorporarà l’obra ‘Papallona’, escrita per a piano i orquestra pel mateix Faltus.

Després del concert de cloenda d’ahir, la Coral Shalom realitzarà dos concerts més per posar el punt i final al Musiquem Lleida. Seran el 12 d’octubre a les 17.30 hores a Solsona i el 13 d’octubre a les 19 hores a Agramunt.

Tot i que els concerts del propi festival van concloure ahir, el Musiquem Lleida continua fins el dia 11 d’octubre amb les activitats paral·leles que s’emmarquen en el cicle ‘Més Musiquem’. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet