ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Les faules de La Fontaine de Benguerel al Petit Palau

8/10/2019 |

 

7 faules de La Fontaine arriba aquest dissabte 12 d’octubre, a les 12 h, al Petit Palau de Barcelona. Es tracta d’una selecció de les històries més conegudes de l’escriptor francés musicades pel compositor Xavier Benguerel i interpretades per l’actriu Laura Aubert i l’Ensemble Orquestra de Cadaqués, sota la direcció de Francesc Llongueres, amb videoanimacions de Pere Puig.

Dirigit a un públic familiar, l’espectacle forma part del cicle BCN Clàssics com a concert extraordinari, amb l’objectiu de donar a conèixer l’obra de Benguerel i, alhora, crear nous públics per a la música simfònica i contemporània, amb una interpretació de qualitat i una posada en escena atractiva apta per a totes les edats.

Xavier Benguerel i Godó (1931-2017) va partir de la traducció de les faules de La Fontaine feta pel seu pare, l’escriptor Xavier Benguerel i Llobet. Al llarg de l’obra, la música comenta el text i n’il·lustra el contingut. El timbre dels diferents instruments subratlla les caracteritzacions que La Fontaine va adjudicar als seus animals, com la sagacitat de la guineu, el patiment de la gossa que ha de donar a llum o les fiblades del mosquit al lleó. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet