ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Adolf Gassol i Ventura, nou director titular del Cor Novaria

8/10/2019 |

 

Adolf Gassol i Ventura ha estat nomenat nou director del Cor NovAria, formació que nasqué l’any 2015 paral·lelament al projecte “Cicles d’Òpera al Palau de la Música Catalana”; des d’aleshores, ha fet més de cent representacions operístiques de títols arxiconeguts com ara Carmen, La traviata, Tosca, La flauta màgica o La bohème. Enguany té previstes quatre representacions fins que s’acabi l’any: La traviata el 8 de novembre i, posteriorment el 5 de desembre, La bohème, el 9 de novembre, i Carmen l’1 de desembre.

A més, el Cor NovAria col.laborarà en un Gloria de Vivaldi que l’Orquestra Barroca de Barcelona té previst presentar el 20 de desembre de 2019, a les 20.30h, a la Catedral de Sant Feliu de Llobregat. De les nombroses peces religioses del compositor venecià, i d’entre els seus diversos Gloria, el RV 589 imprimeix un caràcter joiós a la relació entre el devot i Déu, exalçant la figura del creador. Esther Ribot, que va acompanyar l’OBB aquest estiu en la seva gira per Costa Rica, serà la soprano primera, acompanyada d’Eva Ribas, i la producció compta també amb la col.laboració del contratenor Oriol Rosés, habitual invitat de l’ensemble, amb qui va oferir un Stabat Mater i un Nisi Dominus -també de Vivaldi- de nivell al cicle Músiques del Retaule de Vilanova i la Geltrú el passat mes de setembre.

Adolf Gassol i Ventura és un músic barceloní que compta amb una àmplia formació musical que va des de la interpretació de diversos instruments musicals, passant per harmonia, contrapunt, fuga i que culmina amb els estudis de direcció coral i orquestral. Ha comptat amb el mestratge de personatges il·lustres com Xavier Boliart, Joan Pàmies, Albert Argudo, Pierre Cao, Manel Valdivieso, i el reconegut violinista cubà Evelio Tieles.

La seva trajectòria formativa l’ha dut a l’ESMUC, al Conservatori Superior municipal de Barcelona, al Conservatori del Liceu, a Trössingen (Alemanya) i al Conservatoire à Rayonnement Régional Perpignan, on estudià amb el mestre Christian Rouquié (violinista) i Carole Parer (clavecinista).  


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet