ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Club Wagner homenatja personatges com Joan Brossa, Siegfried Wagner i Wolfgang Wagner

9/10/2019 |

 

Programa una trentena d'activitats amb col·laboracions internacionals: Liceu, el MEAM i Bayreuth

"Barcelona era wagneriana i ho torna a ser cada vegada més", ha explicat el president del Club Wagner Barcelona, Manel Bertran, aquest migdia en la presentació de la temporada 2019-20. El club, que es presenta com "u n espai obert als seguidors de Wagner i dels compositors que li són afins, on es faran presentacions, tertúlies, projeccions i conferències", ha entrat a formar part de la Richard Wagner Verband International, la institució més important del món que agermana les entitats que revaloritzen la figura del compositor. L'activitat principal del Club Wagner és l'exposició wAgner À lA brossA-El Carrer de Wagner, que s'ha inaugurat aquest dimarts coincidint amb el centenari, enguany, del poeta i artista Joan Brossa.

El Club Wagner se suma a les commemoracions de l'aniversari Brossa dedicant-li una exposició i dues sessions en relació amb Wagner: wAgner À lA brossA-El Carrer de Wagner s'ha inaugurat aquest dimarts, dia 8, i el 14 es mostrarà la m ultidisciplinarietat del poeta amb els comentaris de Jordi Pagès a les seves pròpies obres dedicades a Brossa, el recital de poesies de Joan Vigó, l'exposició de poemes visuals de l'arquitecta Carme Arianoutsos Crespí i un disseny de la personalitat artística del mestre a través de Josep Vilaseca, que va ser el seu barber i amb qui va compartir experiències estètiques inoblidables. L'homenatge es completa amb la conferència Brossa o El cor alat, de Glòria Bordons, acadèmica especialista en el poeta, que el dia 23 d'octubre ens situarà en el "primer Brossa i l'activitat barcelonina dels anys 40 del segle XX, amb Dau al Set".

També han destacat que aquest any se celebrarà una nova temporada del Fòrum Barcelona Clàssica amb la participació de la Revista Barcelona Clàssica. Comptarà per primera vegada amb la complicitat del TRESC i d'institucions com el Palau de la Música, La Pedrera, L'Auditori, el Gran Teatre del Liceu i les Joventuts Musicals de Sabadell. La primera sessió serà el 9 d'octubre a les 19.30 h a la Sala d'Assaig de l'Orfeó Català i versarà sobre la música coral.

Aquest nou conjunt de complicitats es presenta de forma atractiva després d'un estiu en què els membres de l' staff del Club Wagner han fet una estada a Bayreuth per trobar formes de col·laboració. Han arribat a un acord amb la Fundació de les Arts i els Artistes (MEAM), el Dr. Sven Friedrich, que és director de Wahnfried i membre del jurat del Concurs Lohengrin que organitza el mateix club, i el Gran Tastre del Liceu, perquè les quatre obres més ben posicionades es puguin exposar a l’emblemàtica Halle de la casa on Wagner va viure a Bayreuth, avui un museu, durant els festivals del 2020, en què s’estrena una nova producció del Ring. 

LÍDIA FERNÁNDEZ
Ara

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet