ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La catedral de Barcelona acull la 30a edició del Cicle d'Orgue

8/10/2019 |

 

Juan de la Rubia s’estrena com a director artístic del cicle i l’organista Daniel Oyarzabal protagonitzarà el concert inaugural el proper dimecres 16 d’octubre.

La setmana passada es va presentar la trentena edició del Cicle d’Orgue de la Catedral de Barcelona amb la presència de Mn. Josep Serra, prefecte de música de la catedral de Barcelona i amfitrió del cicle, i l’organista Juan de la Rubia, que n’assumeix la direcció artística.

Amb l’organització d’aquesta edició es vol donar impuls i continuació a les vuit darreres edicions, que van recollir el testimoni de les 21 temporades precedents, organitzades per la promotora de concerts Euroconcert. També hi destaca el fet que la direcció artística recau en un organista de reconegut prestigi com és Juan de la Rubia, amb l’objectiu de posar en relleu i posicionar el cicle entre les cites musicals importants de la ciutat de Barcelona i del país.

L’orgue de la catedral de Barcelona és un dels més importants de Catalunya. Va ser construït el segle XVI i després de diverses reformes va ser restaurat l’any 1994 per l’orguener Gabriel Blancafort. Té cinquanta-set registres repartits en quatre teclats i pedal. Gràcies a les seves mida i possibilitats, la programació abastarà un ampli repertori de diferents èpoques i estils, interpretat per organistes de gran renom de diferents procedències i generacions, els quals han triat lliurement les obres que millor els representen.

Durant els vuit mesos següents, doncs, es podrà gaudir d’organistes de referència, com Montserrat Torrent (20/11/12), degana i mestra de molts organistes espanyols; Daniel Oyarzabal, que serà el protagonista del concert inaugural el proper dimecres 16 d’octubre, o Andrés Cea (18/03/19), concertista i catedràtic d’orgue del Conservatori de Sevilla. També hi actuaran referents internacionals, com Martin Baker (15/01/20), organista titular de la Catedral Catòlica de Westminster; Eugenio Maria Fagiani (15/04/19), organista de l’Orquestra Simfònica de Milà, i joves talents nacionals o internacionals: Joan Seguí (19/02/20), premi El Primer Palau 2018; Valentin Fheodoroff (20/05/20), guanyador del Concurs Internacional Beethoven de Viena, i el duo de trompeta i orgue format per Marc Diaz i Sergi Marquillas (18/12/19).

Tots els concerts tindran lloc cada tercer dimecres de mes a la catedral de Barcelona a les 20 h (entrada lliure). 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet