ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El quart cicle de música Cambra Romànica presenta sis concerts de tardor a Andorra

9/10/2019 |

 

Del 26 d’octubre al 30 de novembre tindran lloc els sis concerts de la quarta edició del cicle de música Cambra Romànica, concebut per l’Associació Amics del Cambra Romànica i la parròquia de Canillo, que d’aquesta manera prenen el relleu al Comú de Canillo en l’organització de l’esdeveniment.

Com els anys anteriors, diverses esglésies i capelles romàniques de la parròquia de Canillo acolliran tant les actuacions com l’estona posterior de convivència entre intèrprets i espectadors amb l’oferiment de coca i xocolata desfeta.

El primer concert del cicle tindrà lloc el dissabte 26 d’octubre, a les 17 h, a Sant Miquel de Prats i serà a càrrec del Duo Divertimento, fundat a Andorra i format per Lisa Downes a la flauta travessera i David Font a la guitarra clàssica. En programa hi haurà obres de Piazzolla, Debussy, Poulenc, Satie i Rodrigo, com a mostra del repertori escrit per a aquesta agrupació instrumental, tan dúctil com elegant.

Dissabte 2 novembre, a les 17 h, a Sant Bartomeu de Soldeu serà el torn del Quartet Vivancos, finalista del Concurs Internacional Cambra Romànica, que va celebrar la primera edició l’abril passat. Format fa tan sols un any per quatre estudiants de l’Escola Superior de Música de Catalunya, ha treballat amb el Quartet Casals i va ser escollit per participar a la inauguració de l’últim Festival Grec de Barcelona, juntament amb el prestigiós Kronos Quartet. Interpretarà el Quartet núm. 19 de Mozart, anomenat “les Dissonàncies” i el Quartet núm. 8 de Xostakóvitx, escrit l’any 1960 i dedicat a les víctimes de la guerra i el feixisme.

El tercer concert, dissabte 9 novembre, a les 17 h, a Sant Cerni de Canillo, portarà per títol “Amigues íntimes o rivals. Dones d’òpera”, i serà a càrrec de la soprano andorrana Jonaina Salvador, fundadora d’Andorra Lírica, la mezzosoprano belga Caroline de Mahieu i el pianista francès Nicolas Licciardi per presentar un programa amb obres de Berlioz, Delibes o Mozart, entre d’altres.

Els guanyadors del primer Concurs Internacional Cambra Romànica, els joves pianistes Júlia Fortuny i Bernat Sánchez, seran els protagonistes del quart concert, dissabte 16 novembre, a les 17 h, a Sant Cerni de Canillo, on presentaran un programa dedicat a la música germànica de finals del segle XVIII i principis del segle XIX, amb compositors d’Àustria i Alemanya.

Encara a la mateixa església tindrà lloc el cinquè concert, dissabte 23 novembre, a les 17 h, a càrrec del Quartet Cosmos, nascut el 2014 i ja reconegut, entre d’altres, amb el primer premi de l’Irene Steels-Wilsing Foundation Competition 2018 de Heidelberg, el primer premi del 13è Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra l’any 2018 a Terrassa i el tercer premi del concurs Carl Nielsen International Chamber Music Competition 2015 de Copenhaguen. En aquesta ocasió tocarà el Quartet D. 87 de Schubert, el Quartet núm. 1, “Metamorfosis Nocturnes” de Ligeti i el Quartet op. 132 de Beethoven.

Finalment, tancarà el cicle el duo de violoncel i piano Albelda & Licciardi. Dissabte 30 novembre, a les 17 h, a Sant Cerni de Canillo, el jove violoncel·lista andorrà Jordi Albelda Santamargarita i el pianista francès Nicolas Licciardi interpretaran una peça del jove compositor contemporani francès Corentin Boissier, així com la Sonata per a violoncel i piano d’Edvard Grieg i la Polonesa de Chopin per a violoncel i piano.

L’Associació Amics del Cambra Romànica es va constituir l’any 2018 amb la promoció, difusió, interpretació i estima de la música clàssica com a objectius. Així, ha impulsat enguany el Concurs Internacional Cambra Romànica. L’entitat compta amb finançament de diversos patrocinadors privats, la col·laboració del Comú de Canillo i amb el suport de més de 50 socis. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet