ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El compositor Benet Casablancas estrena obres per a piano a Viena

10/10/2019 |

 

El proper 17 d’octubre el Palais Wiener von Welten acollirà el concert de presentació d’un important capítol de la producció pianística del compositor sabadellenc Benet Casablancas, així com el seu últim disc, Paràfrasis de l’emoció. La interpretació serà a càrrec de David Casanova.

L’obra per a piano de Casablancas, un dels compositors catalans més reconeguts a nivell internacional, ha estat enregistrada íntegrament pels segells Naxos, Columna Música i Stradivarius, i és el resultat de deu anys de dedicació, d’exploració de l’instrument i d’evolució estètica i estilística.

D’altra banda, la primera òpera del compositor, L’enigma di Lea, estrenada la temporada passada al Gran Teatre del Liceu, ha estat distingida fa poques setmanes amb un dels Premis Alícia de l’Acadèmia Catalana de la Música. Així mateix, la seva obra ha estat present fa poc al Japó (Alter Klang. Impromptu after Klee, a càrrec de l’Orquestra Simfònica NHK dirigida per Josep Pons) i a Berlín (Widmung, interpretada pel Quartet Casals).

Properament altres obres de Casablancas també seran interpretades per primera vegada a Grècia, Portugal i Bèlgica. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet