ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Cap de setmana d'Espurnes Barroques a la Segarra

10/10/2019 |

 

Barroc a la Segarra és el títol del cap de setmana que el Festival Espurnes Barroques ha programat els propers 12 i 13 d’octubre, coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni. Les activitats s’organitzen conjuntament amb el Museu de Cervera, Cervera Capital de la Cultura Catalana i l’Associació Amics de Vergós Guerrejat.

Espurnes Barroques, que va celebrar la segona edició els passats mesos de maig i juny, amplia així la seva oferta cultural en l’anomenat Territori Barroc, integrat per una taca contínua en el mapa de petits municipis de quatre comarques de la Catalunya central.

Aprofitant que Cervera és enguany la Capital de la Cultura Catalana, s’han programat 6 activitats al voltant del patrimoni barroc a la comarca de la Segarra: 2 concerts amb tast, 1 inauguració d’exposició, 1 ruta, 1 dinar barroc i 1 camp de treball. Les activitats pretenen que el públic s’acosti als segles XVII i XVIII no com a espectador passiu, sinó que intervingui activament en el patrimoni del barroc.

Musicalment destaquem el concert i tast Trou de Ver de dissabte 12 a la Universitat de Cervera amb Aurora Bauzà responsable del concepte, la composició i l'electrònica i Ferran Pizà a la tiorba, acompanyats de la dramatúrgia de Pere Bou en un intent de connectar, mitjançant una drecera, dos punts de l’espai-temps. Què passaria si la música del segle XVII es trobés amb els recursos electrònics d’avui? La voluntat és bastir un pont musical i dramatúrgic entre el segle XVII i el segle XXI arrodonit amb una tapa del xef Sergi Ortiz (L’Antic Forn) i vi del celler Grau i Grau.

L'endemà diumenge el Quartet de flautes de bec Windu ens proposa l’espectacle Under construction, que combina música barroca i contemporània amb una interessant proposta escènica d’Iban Beltran utilitzant més de 70 flautes de bec per construir un pont extraordinari entre el patrimoni musical de barroc i el dels nostres dies.

Consulteu la programació aquí.
 

Ignasi Albors
Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet