ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Premi Gramophone per a Vox Luminis i el disc amb música de Buxtehude que presentaran a l'Auditori

10/10/2019 |

 

Vox Luminis presenta el segon concert de la temporada de Música Antiga de L'Auditori el proper 1 de desembre. El disc premiat recull la música coral i instrumental que Buxtehude va escriure per les vetllades musicals que organitzava a la ciutat alemanya de Lübeck i és un homenatge a la sèrie de concerts de diumenge al vespre que Buxtehude oferia durant l’Advent a la Marienkirche de Lübeck (i pels quals Bach va caminar 400 km per assistir-hi).

El conjunt belga Vox Luminis, un dels més importants d'Europa, serà a L'Auditori el proper 1 de desembre per presentar el seu enregistrament Abendmusiken, amb obres de Dietrich Buxtehude. El disc, editat pel segell Alpha, acaba de ser premiat amb el prestigiós premi Gramophone en la categoria de música coral, guardó que referma encara més la reputació del conjunt.

Vox Luminis, amb Lionel Meunier al capdavant, reviu a L’Auditori un d’aquests concerts, incloses una sèrie de cantates que Buxtehude va compondre exclusivament per a aquests Abendmusiken. Lluny de la rutina d’escriure música per a la litúrgia de cada diumenge, l’organista va exhibir un renovat interès en la composició, amb una qualitat i una retòrica únics. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet