ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Cor de Noies, finalista del concurs Let The Peoples Sing

11/10/2019 |

 

En la final hi participaran més de 300 cantaires de nou cors, tres en cada categoria: cors infantils i joves, cors adults i categoria oberta

“Aquella tarda totes estàvem al 300%”, recorda la directora del Cor de Noies de l’Orfeó Català. Era el dia que van fer a Catalunya Música l’enregistrament que van enviar al Concurs Internacional de Cant Coral Let The Peoples Sings, el concurs de cors amateurs que organitza la Unió Europea de Radiodifusió. El Cor de Noies va ser seleccionat i, a més, ha arribat a la final que se celebrarà aquest cap de setmana al Palau de la Música. I això també és notícia, perquè en més de 50 anys d’història és la primera vegada que Barcelona acull la final del concurs, l’organització del qual és aquest any responsabilitat de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i el Palau de la Música. TV3 i Catalunya Música faran l’emissió en directe de la final (diumenge a les 18.30 h). De fet, TV3 en generarà el senyal internacional.

En la final hi participaran més de 300 cantaires de nou cors, tres en cada categoria: cors infantils i joves, cors adults i categoria oberta. A més del Cor de Noies hi concursen el Cor Infantil Ponomaryov Vesna de Moscou, la Wells Cathedral School Choralia anglesa, el Cor de Cambra Lautitia hongarès, el Cor de Cambra Femení Sireen d’Estònia, el Via-Nova-Chor de Munic, l’Anima Solla letó, el BarbAros danès i el Fortissimo Vocal Ensemble búlgar.

Un dia abans, demà, els cors finalistes cantaran en una gala al Palau de la Música en què hi haurà la participació especial de l’Orfeó Català, el Collegium Musicale estonià (guanyador del concurs el 2017) i Veus Cor Infantil d’Amics de la Unió de Granollers (guanyador del 2013). Aprofitant que la final es fa a Barcelona, Marc Timón ha rebut l’encàrrec de compondre l’himne d’aquesta edició del concurs. “Soc un admirador de la música de John Williams, i volia fer una peça molt èpica però també amb una melodia melosa molt fàcil de cantar. Serà un cant a la joia”, diu Timón. 

XAVIER CERVANTES
Ara

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet