ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Buia Reixach parla de la participació del Cor de Noies de l'Orfeó Català al concurs LTPS

11/10/2019 |

 

Catalunya Música, TV3 i el Palau de la Música van presentar ahir en roda de premsa el Let The Peoples Sing 2019 (LTPS), el concurs bianual de cors de la Unió Europea de Radiodifusió (UER), que se celebrarà per primera vegada a la història a l’Estat espanyol, els dies 12 (concert de gala) i 13 d’octubre (final), a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana, amb les entrades pràcticament exhauries. El Cor de Noies de l’Orfeó Català, que dirigeix Buia Reixach i Feixes, serà un dels nou cors finalistes. Podeu llegir aquí els detalls del concurs a la notícia que vam publicar en aquest lloc web el juliol passat.

Al concert de gala cantaran els cors finalistes i els cors convidats Collegium Musicale d’Estònia, guanyador de la darrera edició del 2017, Veus-Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers, guanyador del concurs fa sis anys, el cor In Crescendo, protagonista del vídeo promocional de l’esdeveniment, i l’Orfeó Català com a amfitrió.

TV3 i Catalunya Música transmetran en directe les dues gales del concurs i en serviran el senyal internacional de televisió i ràdio; s’estima una audiència potencial de 20 milions d’oients i espectadors. També, cal destacar que el compositor català resident a Los Àngeles Marc Timon és l’autor del nou himne del concurs.

Instant de la roda de premsa de presentació del concurs Let The Peoples Sing 2019, ahir al Palau de la Música Catalana. D’esquerra a dreta: Vicenç Sanchis, director de Televisió de Catalunya; Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio; Àlex Robles, director del concurs Let The Peoples Sing 2019; Joan Oller, director general del Palau de la Música Catalana; i Buia Reixach i Feixes, directora del Cor de Noies de l’Orfeó Català
El Cor de Noies de l’Orfeó Català, a la final del concurs Let the Peoples Sing

Buia Reixach i Feixes, directora del Cor de Noies de l’Orfeó Català, explica com s’ha preparat el Cor per a aquest repte internacional, en una entrevista publicada al Blog de Palau Digital i de la qual n’oferim un extracte.

-Què significa per al Cor de Noies de l’Orfeó Català participar en un concurs d’aquestes característiques?

-Per al Cor de Noies és un repte artístic molt important. Tot i que per a nosaltres no és gens habitual el format “concurs”, ha estat una activitat motivadora que ens ha permès treballar molt a fons en alguns aspectes. Concretament, i a tall d’exemple, el concurs exigeix, tant a la semifinal com a la final, la presentació de repertori a cappella, i aquest era un aspecte que amb el Cor de Noies havíem treballat molt poc. Estem tan ben acostumades cantant amb piano –meravellosament tocat per Josep Surinyac–, que costa de vegades ser valent i treure’t la “crossa” que sempre t’ajuda. I ha estat una bona excusa per posar-se les piles en aquest tema, a banda de molts d’altres.

-Artísticament com a cor i personalment com a grup humà, ¿les noies estan motivades?

-Sí, les noies estan motivades. És una sensació diferent pensar que concursen. Algunes ho viuen com un concurs, una competició; d’altres com una oportunitat de viure una experiència diferent, independentment que sigui un concurs. Però totes conflueixen en la idea que volen anar-hi a fer el millor paper possible, mostrar el Cor que són en el moment actual i procurar gaudir i fer gaudir.

-Com es va plantejar o gestar aquesta participació?

-En el moment en què el Palau de la Música Catalana esdevé el marc on es celebrarà l’LTPS, es considera adient que algun dels cors del Palau també hi participi com a cor concursant. Em van fer, doncs, la proposta, que vaig valorar molt detingudament amb el meu equip i també amb la Direcció Artística del Palau. Ens va semblar un repte fantàstic per al Cor, una oportunitat magnífica per treballar i ens hi vam posar. Calia superar la semifinal –un enregistrament que vam entregar fa gairebé un any– i la vam passar. Il·lusió màxima! I ara som a les portes d’aquesta final.

Per conèixer més detalls de la participació del Cor de Noies de l’Orfeó Català al concurs Let The Peoples Sing 2019 i del repertori que defensaran davant el jurat, explicats per Buia Reixach i Feixes, podeu llegir l’entrevista sencera en aquest enllaç


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet