ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Kebyart Ensemble guanyadors del International Franz Cibulka Music Competition d'Austria

16/10/2019 |

 

A la ciutat austríaca de Graz el quartet de saxos Kebyart Ensemble ha estat guardonat amb el 1r premi de la segona edició del International Franz Cibulka Music Competition.

Aquest concurs té com a objectiu difondre les exigents obres del compositor Franz Cibulka (1946-2016) i donar suport a joves músics que aposten per una carrera internacional. L’edició d’aquest any ha estat oberta a grups de música de cambra que interpretessin repertori propi i obres del compositor Cibulka.

El concurs ha comptat amb grups de cambra de tot el món i, després de dues fases, els Kebyart n’han resultat guanyadors per unanimitat del jurat. El premi consisteix en una dotació econòmica de 5.000€, aportada pel govern d’Estiria, estat federat d’Àustria, i l’atorgament del premi especial en forma de Medalla Franz Cibulka per la millor interpretació de la seva obra.

Des de la seva creació l’any 2014, els Kebyart Ensemble han esdevingut un dels grups de cambra amb més projecció de la seva generació. Han estat guardonats en prestigiosos concursos nacionals i internacionals, obtenint els primers premis de l’Orpheus Swiss Chamber Music Competition (2018), El Primer Palau (2016), el Premi BBVA de Música - Montserrat Alavedra (2016) i de la XIVª edició del Concurs Internacional de Música de Les Corts (2018), entre d’altres. L’any 2015 van ser premiats a la 84a edició del Concurso Permanente de Juventudes Musicales de España.

El seu primer treball discogràfic Accents ha estat lloat per la crítica especialitzada. Són artistes Selmer i Vandoren des del 2017.
 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet