ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'aniversari de Clara Schumann motiva un concert d'homenatge a la dona en el món simfònic

18/10/2019 |

 

El proper 21 d’octubre, el Palau de la Música acollirà un concert impulsat per la Fundació Arsis i l’Associació Crearte per reivindicar el paper femení a la música. L’Orquestra Simfònica Solidària de Barcelona, creada expressament per a l’ocasió, amb la pianista Isabel Pérez Dobarro i sota la direcció de Claudia Dubé Oranías interpretaran un programa amb obres de Clara Schumann, Amy Beach, Teresa Catalán i Clara Gil Abascal.

Repertori romàntic i contemporani, doncs, per a un concert que aprofita l’efemèride del segon centenari del naixement de Clara Schumann, pianista i compositora encara poc programada, a pesar d’haver estat una de les més grans intèrprets de la seva època, a més d’inspiradora, divulgadora i consellera d’altres artistes, especialment Robert Schumann i Johannes Brahms.

La cita, doncs, permetrà escoltar per primer cop al Palau de la Música el Concert per a piano i orquestra en La menor, op. 7 que Clara Schumann va compondre entre els 13 i els 16 anys, així com obres d’altres tres compositores rellevants: Amy Beach –de qui s’interpretarà la Simfonia gaèlica, en Mi menor, op. 32–, Teresa Catalán (Premi Nacional de Música 2017) –Rondó para un mayorazgo– i Clara Gil Abascal –Fràgil.

El concert, que s’emmarca en el moviment de reivindicació de la dona anomenat Dona Crearte, recapta fons per als projectes socials i pedagògics destinats a dones i famílies amb risc d’exclusió social. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet