ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Innovació audiovisual i òpera

31/10/2019 |

 

Modernitzar o no, aquesta és la qüestió a la qual s’ha d’enfrontar moltes vegades un compositor d’òpera.

Tenint en compte que el llenguatge audiovisual és directe i universal, els agents culturals saben que el pas natural de les Arts escèniques va en aquesta direcció. Fins fa poc, l’audiovisual aplicat a espectacles teatrals o òperes clàssiques es limitava a efectes lumínics i sonors que acompanyaven l’obra.

Hans Abrahamsen, un dels compositors més destacats de Dinamarca ha compost la seva primera òpera, The Snow Queen, basada en el famós conte sobre el bé i el mal del seu homònim Hans Christen Andersen. El passat 13 d’octubre s’estrenava sota el paraigua de la Royal Danish Theatre de Copenhaguen, una de les institucions europees que més aposta en innovació i experimentació audiovisual.

Per aquesta interpretació lliure i poètica del popular conte de fades, el director d’escena Francisco Negrín ha apostat per l’experimentació teatral. El director hispano-mexicà resident a Barcelona ha buscat “un llenguatge teatral original, que sigui capaç de transmetre-li al públic l’atmosfera particular de la partitura i la màgia del text” basat en la tecnologia led i efectes audiovisuals. L’IMPACTANT muntatge d’aquesta producció va més enllà dels clàssics efectes ja vistos de llum, vídeo i vídeo mapping habituals. Permet al públic viure una experiència sensorial multidimensional en la qual trenca amb clàssica separació entre l’escenografia i efectes, ja que conformen un tot indissoluble.

L’estudi responsable d’aquest projecte audiovisual és Playmodes, un dels millors d’Europa en el seu camp. Liderats per Santi Vilanova, professor del Grau en Disseny de BAU i del Màster en innovació audiovisual en entorns interactius, estan especialitzats en la investigació, innovació i experimentació audiovisual.

Graduat en disseny gràfic, Santi Vilanova va evolucionar en l’audiovisual i ha treballat en projectes de àmbit nacional i internacional com Samsung, Museu Picasso, CCCB, Departament de Cultura de Berlín o el Govern de Macau. 


Poblenou Urban District

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet