ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

543 participants de 53 països en el 57è Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas

6/11/2019 |

 

La 57a edició del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas se celebrarà del 19 al 26 de gener. Els principals teatres d’òpera del món obren les seves portes aquest mes de novembre per acollir les audicions preliminars: National Centre for the Performing Arts of China (Beijing), Teatro alla Scala (Milà), Staatsooper Unter den Linden (Berlin), The Metropolitan Opera House (Nova York), San Francisco Opera (Estats Units), Opéra National de París, Royal Opera House Covent Garden (Londres), Bolshoi Theatre of Russia (Moscou), Teatro Real (Madrid) i finalment el Gran Teatre del Liceu, les proves del qual tindran lloc el proper mes de gener al Conservatori Superior de Música del Liceu (Barcelona).

 

Fins al moment s’han inscrit un total de 543 cantants d’entre 18 i 35 anys procedents de 53 països de tot el món. Un any més destaca la forta presència internacional, que representa el 94% del total d’inscrits.

 

La nova edició del concurs comptarà amb un jurat internacional presidit pel nou director artístic del Liceu, Víctor Garcia de Gomar, i que serà l'encarregat d'escollir els premiats entre tots els finalistes. Els membres d’aquest jurat seran: Richard Bonynge AC CBE (Austràlia), director d’orquestra; Giuseppe Cuccia (Itàlia), administrador artístic del National Centre for the Performing Arts of China, Beijing; Mariella Devia (Itàlia), soprano; Toni Gradsack (Àustria), director de càsting del Teatro alla Scala de Milà; Tobias Hasan (Àustria), director de la Staatsoper de Berlín; Joan Matabosch (Espanya), director artístic del Teatro Real de Madrid; Peter Mario Katona (Alemanya), director de càsting de la Royal Opera House Covent Garden de Londres; Ludmila Talikova (Rússia), directora de la companyia d’òpera del Teatre Bolshoi de Rússia (Moscou); Ilias Tzempetonidis (Grècia), director de càsting de l’Opéra National de Paris; i Diane Zola (Estats Units) assistent de l’administrador artístic del Metropolitan Opera House de Nova York. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet